Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

2000 chauffeurs op de teller!
Nathalie2
2000 chauffeurs op de teller!

Nathalie Chauffeur de BusOnze ploeg buschauffeurs heeft een symbolische kaap gerond : de aanwerving van de 2000ste chauffeur! En nog opvallender is dat het om een vrouw gaat. Een toeval waar we tevreden mee zijn want we blijven het vrouwelijke geslacht warm aanmoedigen om te solliciteren.

In 2015 zoekt de MIVB 1.000 nieuwe medewerkers, waarvan 320 buschauffeurs. De levering van nieuwe bussen en de verhoging van de frequenties zal ervoor zorgen dat er eind 2015 2.030 buschauffeurs tegenlijk in dienst zullen zijn bij de MIVB, en dat ondanks de bestuurders die met pensioen gaan.

“Ik had meer actie nodig”

“Ik werkte een deel van mijn loopbaan als secretaresse “, vertrouwt Nathalie ons toe, “en daarna in de horeca. Toen ik overwoog om terug te keren naar een administratieve functie, drong het na een paar gesprekken tot me door dat ik meer actie nodig had, dat ik verlangde naar een dynamischer beroep, dichter bij de mensen. Een toen dacht ik aan de MIVB.”

Intussen is Nathalie geslaagd in haar theoretisch en praktisch examen op het oefenterrein. Ze antwoordt enthousiast op onze vragen, ook over haar aanwerving. “Alles ging erg snel. Ik verstuurde mijn sollicitatie online, op de website van de MIVB, en een week later werd ik gebeld voor de eerste testen. De testen volgden elkaar op, en nu sta ik al vlak voor mijn examens.” Binnen enkele dagen rijdt Nathalie voor het eerst op het net, met haar opleider aan haar zijde.

“Ik had verwacht dat dit moeilijker zal zijn”, vertelt ze. “Mijn eerste keer aan het stuur viel wel mee. Ik wist dat ik het graag zou doen, maar had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden! Het is heel fijn.”

Wanneer we haar vragen hoe haar onthaal bij de MIVB is verlopen, antwoordt ze: “Ik was onder de indruk van het grote aantal collega’s en het professionalisme van het bedrijf, en tegelijk ontroerd door de warme en vriendelijke manier waarop ik werd verwelkomd. Ja, de MIVB is een groot bedrijf, met veel personeel. Maar we worden omringd en ondersteund en ik voelde me op geen enkel moment verloren.”

Als Nathalie zo verder doet, dan maakt ze binnenkort deel uit van de grote familie van Haren. We wensen haar alle geluk toe!

Laura getuigde ook al op onze blog. Ja, ze rijdt ook met grote bussen.
Laura getuigde ook al op onze blog. Ja, ze rijdt ook met grote bussen.

Enkele cijfers

In 2015 werven we 320 buschauffeurs en 165 trambestuurders aan.

Elke dag nemen de chauffeurs hun bus in verschillende plaatsen in Brussel. Zo werken er 746 chauffeurs in de stelplaats Haren, 557 in Delta (Oudergem), 519 in Molenbeek, 162 in Klein Eiland (Anderlecht) en 24 voor onze dienst Taxibus.

Tijdens de spits rijden er tegelijk 580 bussen op ons net.

Gerelateerde artikelen

Deel