Gedimde verlichting voor Earth Hour

Ook dit jaar nemen we deel aan Earth Hour. We verlagen de intensiteit van de verlichting in 63 van onze 69 metro- en premetrostations.

Geen paniek ! Er zal nog voldoende licht zijn om je weg terug te vinden. We wilden echter ook dit jaar deelnemen aan dit initiatief van het WWF tegen de klimaatopwarming, dat zaterdag plaatsvindt tussen 20.30 en 21.30 uur.

Dankzij de vermindering van de verlichting kunnen we bovendien zo’n 1.200 kWh besparen. Dat komt overeen met het verbruik van een gemiddeld Brussels gezin gedurende 2 à 3 maanden.

Overal in Brussel

Ook heel wat andere emblematische plaatsen dimmen het licht van vrijdagavond tot maandagochtend : de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek, de basiliek van Koekelberg, de sfeerverlichting van de Louizalaan en enkele bruggen over het kanaal (Sainctelette, Klein Kasteeltje, Vlaamse Poort). De lichten van de Reyerstoren doven ook. De NMBS neemt deel door de gevelverlichting van  het Centraal Station uit te zetten.