Zomerwerven 2017: Simonis

Vorige week hebben we jullie meegenomen achter de schermen van de werf Buyl. Deze week vertellen we jullie alles over de werf Simonis. 

Het tramstation Simonis wordt in 2018 ook de terminus van de toekomstige tramlijn 9. Voor de aanleg van deze nieuwe eindhalte wordt een tunnel gebouwd die tram 19 en het metrostation zal verbinden: zo zullen de reizigers veilig op het perron geraken zonder de sporen te moeten oversteken. Daarom zal tram 19 drie maanden lang onderbroken worden. Ook buslijnen 13, 14, 15, 53 en 84 worden omgeleid. Net zoals voor de werf in Buyl kan je ook voor deze werf alle details op onze website vinden.

Een werf in drie fases

De werken in Simonis verlopen in 3 fases:

#16 juni – 2 juli: vernieuwing van het station Simonis

Tijdens de eerste fase wordt de terminus van de nieuwe tramlijn 9 gebouwd. Het station Simonis wordt niet bediend en de lijn zal aan beide kanten onderbroken zijn. Omdat de afstand die je te voet moet afleggen beperkt is (500m), wordt voor deze fase geen T-Bus voorzien. Onze medewerkers zullen natuurlijk ter plaatse zijn om je de juiste richting uit te helpen. We verzekeren ook een aansluiting met de eerste en de laatste metro in Simonis.

De trams uit de richting Groot-Bijgaarden stoppen in deze eerste fase dus aan halte Besme. De trams komende van De Wand houden halt net voor de ingang van de tunnel in de Jetselaan, waar er een tijdelijke halte is.

#23 juli – 21 juli + 21 augustus – 1 september: wegenwerken Léon Théodorstraat en Spiegelplein

Tijdens deze tweede fase van de werken rijdt een vervangende T-Bus tussen de haltes Simonis en Kerkhof van Jette. De werken in de Léon Théodorstraat worden uitgevoerd door Vivaqua, terwijl de MIVB de werken op het Spiegelplein beheert. Er worden nieuwe wissels aangebracht zodat tram 9 op de rest van het MIVB-net kan aansluiten.

#3 22 juli – 20 augustus: spoorvernieuwing in de Sobieskilaan en Stuyvenbergh

Door deze werken wordt tram 19 verder onderbroken van Simonis tot aan De Wand. In deze derde fase rijdt er geen T-Bus tot De Wand, maar verzekert tram 7 de verbinding tussen Eeuwfeest en De Wand in beide richtingen. Een T-Bus is hier niet mogelijk aangezien een voertuig met autobanden niet door een tramtunnel kan rijden. De tram nemen om je aansluiting te maken is dus een veel veiligere optie 🙂

Een strakke planning

Net zoals voor de werf Buyl zijn deze werken niet op 1 2 3 afgerond. We hebben ongeveer 13 weken nodig om alles te kunnen afwerken. Deze 13 weken omvatten de 8 weken van de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn en het weer over het algemeen beter is. De overige weken liggen vóór de zomervakantie. Daarom start deze werf al in juni.

Geen paniek, onze Customer Care is er voor jou van het begin tot het einde van de werken om een antwoord te kunnen geven op al jullie vragen: per telefoon, via de sociale media of via het invulformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *