Kom nooit op de sporen…

We kunnen het niet genoeg herhalen: op de sporen lopen is gevaarlijk. In onze nieuwe campagne mikken we op jonge reizigers met een bijzondere video op sociale media. 

Elke dag laten reizigers voorwerpen op de sporen vallen en proberen ze die vlug zelf terug te halen. Alleen mag je nooit op de sporen komen! Een (pre)metro kan op elk moment komen aanrijden en eens op de sporen is het onmogelijk te weten wanneer dat zal gebeuren. Een metro van meer dan 100 ton die 40 km/u rijdt stopt niet zomaar ineens en eens op de sporen is het heel moeilijk om terug op het perron te kruipen.

Naast de sporen ligt bovendien het zogenaamde derde spoor, waar de stroom loopt die nodig is om een metro te laten rijden. Die rail staat onder een spanning van 900 Volt. Wie dit derde spoor aanraakt, riskeert geëlektrocuteerd te worden.

Een campagne op Instagram

We hebben delen van onze nieuwe campagne in een story op onze onze Instagram-account gezet. Je kon er plots het dagelijkse leven ontdekken van een meisje, via haar nieuwe smartphone. Heel wat van onze volgers vroegen zich af of onze account gehackt was 🙂 Twee dagen later onstluierden we de bedoeling van deze mysterieuze videos door het volledige filmpje te posten (zie hieronder).

Na het verhaal over Lucas, kozen we opnieuw voor een ongebruikelijke campagne. Het gaat trouwens om een 100% huisgemaakte video van onze collega’s collega’s Mustapha en Vincent.

Wat doen als je een voorwerp op de sporen laat vallen ?

De voornaamste regel is nooit zelf op de sporen te gaan. Als je iets hebt laten vallen, laat dat dan weten aan een MIVB-medewerker. Vind je niet meteen iemand van de MIVB, maak dan gebruik van de infopalen (rode “SOS”-telefoons) aan het einde van elk perron. Je komt dan rechtstreeks in contact met een MIVB-medewerker, die zo snel mogelijk iemand ter plaatse stuurt. De medewerker zal de zone beveiligen, het verkeer laten onderbreken en je voorwerp in alle veiligheid ophalen.

Denk aan je veiligheid !

Als je met metro of premetro reist, denk dan aan een aantal simpele vuistregels: wees aandachtig dat je niets laat vallen bij het op- en afstappen, sta niet aan de rand van het perron, buig er ook niet over en blijf altijd achter de gele lijn. Zo ontsnap je aan een aantal domme manieren om aan je einde te komen. 🙂