De metro in een jazzjasje voor International Jazz Day

Op vrijdag 30 april kruipt de metro in een jazzjasje ter ere van International Jazz Day: je zal de hele dag jazz kunnen beluisteren op ons net.

In 2011 riep de UNESCO 30 april uit tot Internationale Dag van de Jazz. Op die manier wordt jazz in de verf gezet, en dan vooral de rol van deze muziek om mensen van over de hele wereld te verbinden, hen te laten samenleven en de dialoog tussen verschillende culturen te openen. Thema’s als diversiteit, mensenrechten en menselijke waardigheid komen dan ook vaak terug in het genre. We spelen op vrijdag 30 april ter ere van deze dag een playlist met 100% jazz in onze metro- en premetrostations, in samenwerking met de vzw Les Lundis d’Hortense. Er zullen ook live-streamconcerten plaatsvinden.

Jazz in Brussel

Jazz heeft altijd deel uitgemaakt van het Belgisch patrimonium: veel jazzmuzikanten en -componisten zijn geboren of getogen in België. Onder hen ook de Brusselse ket Toots Thielemans. Hij speelde meerdere instrumenten en kon mensen in de ziel raken met zijn muziek. Deze grote artiest werd geboren in de Marollen, en op 29 april zou hij 99 jaar geworden zijn. Toots Thielemans nam ook deel aan de inhuldiging van de metro in 1976, waarvoor hij zelf een nummer had geschreven.

Ben je vrijdag niet op het net of heb je onze playlist gemist? Geen zorgen! Je kan hem ook beluisteren op onze officiële Spotify-account: