Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

40 jaar metro interactief
timelinelogo

Deze week vieren we 40 jaar metro ! Een ondergronds kunstenfestival, een webshop, maar ook een interactieve terugblik op de geschiedenis van de metro.

Gelukkige verjaardag, Brusselse metro ! Als je hem dagelijks gebruikt, dan kon je niet naast de feestelijkheden kijken : verdeling van snoepjes, maar ook tentoonstellingen en performances in een vijftiental stations. Je wordt niet elke dag 40 jaar. 🙂

Une photo publiée par Stibmivb (@stibmivb) le

En voor die bijzondere verjaardag stellen we voor dat je mee terugkijkt naar de geschiedenis van onze metro en er zelf aan deelneemt!

De webdocumentaire over 40 jaar metro

Hoe werden de metrotunnels uitgegraven ? Hoeveel mensen zijn er nodig om ons net te doen draaien? Hoe zal de metro van morgen eruit zien? We hebben zoveel mogelijk informatie samengebracht in onze online documentaire. Reis van hoofdstuk naar hoofdstuk, verken het bonusmateriaal en ontdek verborgen sappige anekdotes. 🙂

Interactieve tijdlijn

De verschillende fases van de uitbouw van het net, foto’s van de inwijding, brochures uit die tijd… We hebben alles op een interactieve tijdlijn geplaatst waar je ook zelf aan kan bijdragen! Heb je nog oude foto’s? Stuur ze door!

Onze tentoonstelling in Kruidtuin

Wil je nog meer weten over de wereld van de metro? In het station Kruidtuin, in de gang die naar de Financietoren leidt, installeerden we een tentoonstelling. Je ziet er de verschillende fases van de ontwikkelling van de metro, de voertuigen en de stelplaatsen. Maar ook de mannen en vrouwen die werken aan de metro van vandaag en morgen passeren de revue. Je komt zo te weten wat zich achter de schermen afspeelt.

Gerelateerde artikelen

Deel