Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

6 nieuwtjes over MOBIB
mobib-basic
6 nieuwtjes over MOBIB

Het is zover ! MOBIB wordt de gemeenschappelijke drager voor alle Belgische vervoersmaatschappijen. Vanaf vandaag is je MOBIB-kaart ook geldig op de netten van de NMBS, De Lijn en TEC in Brussel. Alle MIVB-vervoerbewijzen worden in één klap “Jump”, waardoor je in het Brussels gewest toegang krijgt tot alle operatoren.

  1. Geen kaartje meer  nodig : de houders van een MTB-abonnement hebben geen extra papieren kaartje meer nodig. Het volstaat hun MOBIB-kaart te ontwaarden of dat nu in een voertuig van de MIVB, De Lijn, NMBS of TEC is.
  2. Je hebt nog tijd : vanaf 21 april wordt wie een 5 of 10-rittenkaart koopt gevraagd om die op zijn MOBIB of MOBIB Basic te laden. De papieren tickets worden vanaf 1 juli niet meer verkocht. Vanaf dan zijn enkel de 1 rit- en 24 uur-kaart nog te koop op papier. Heb je nog oude tickets? Geen nood, die kan je nog tot eind juni 2016 gebruiken.
  3. Gratis kaarten : gedurende 2 maanden delen we maar liefst 210.000 gratis MOBIB Basic-kaarten uit in onze KIOSK en BOOTIK, aan klanten die een 5 of 10 rittenkaart kopen. We delen dezelfde kaarten ook uit op het net aan wie nog een papieren rittenkaart heeft. Vanaf 1 juli betaal je in onze KIOSK en BOOTIK 5 euro voor een MOBIB-kaart.
  4. Sneller : aan de poortjes kunnen we met de papieren kaartjes slechts 8 personen per minuut laten valideren. Met de MOBIB-kaart loopt dat op tot 20 mensen per minuut.
  5. Meer informatie : je hebt er misschien al iets van gemerkt, maar we vervangen ook onze MOBIB-ontwaarders door snellere toestellen van een nieuwe generatie. Die geven meer praktische informatie over je vervoerbewijs. Ook de “biep” is anders wanneer je abonnement bijna afloopt (minder dan 5 dagen geldig) of wanneer je nog slechts 3 ritten of minder hebt. Via de infotoets op de ontwaarder krijg je een overzicht van alle vervoerbewijzen op je kaart.
  6. Snelle aankoop via MyBOOTIK : je kan je MOBIB Basic snel opladen zonder je te identificeren. Je vervoerbewijs is dan binnen de 24 uur oplaadbaar via een GO-automaat en de ontwaarders in de metro, of binnen de 4 dagen via de ontwaarders in bus of tram. Bij validering in metro, tram of bus word je vervoerbewijs dan automatisch opgeladen.

Ter herinnering, de MOBIB Basic-kaart is anoniem, staat niet op naam en kan dus volop gedeeld worden.

Voor de nostalgische reizigers onder ons dus geen paniek! Onze Prodata-ontwaarders, gekend van hun oranje kleur en vintagelook, blijven dus op post tot midden 2016.

Gerelateerde artikelen

Deel