Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

7 goede redenen om het openbaar vervoer opnieuw te nemen
Wiener
7 goede redenen om het openbaar vervoer opnieuw te nemen

In maart 2020 schudde de komst van het coronavirus naar onze contreien ons dagelijks leven door mekaar. Lockdown, thuiswerk, herorganiseren van onze routines,… Alles veranderde en bepaalde goede gewoontes gingen soms verloren, zoals het nemen van het openbaar vervoer. Sinds het begin van de pandemie en ook vandaag nog, stelt de MIVB alles in het werk om je in alle veiligheid te vervoeren. Waarom zou je op het moment dat de schoolbel bijna rinkelt, het openbaar vervoer nemen terwijl je a) warm thuis zou kunnen zitten, b) in je wagen c) in een tijdsvak en op een plaats waar corona niet bestaat (schrap wat niet past)? Wij geven jou 7 goede redenen om het openbaar vervoer opnieuw te nemen.

1. Veiliger dan je zou denken

Elke dag stellen we alles in het werk om je toe te laten in alle veiligheid op onze lijnen te reizen. In deze video legt Marius Gilbert, onderzoeker in epidemiologie aan de ULB, uit waarom reizen met de MIVB veilig is. Wij legden je ook uit hoe onze schoonmaakbeurten verlopen. Hetzelfde geldt voor de luchtkoeling in onze voertuigen: in deze blogpost deden we uit de doeken waarom deze je niet in gevaar brengt. Zich verplaatsen met de MIVB omvat dus geen risico als elke reizigers blijk geeft van gezond verstand en de voorgeschreven maatregelen respecteert, zoals het dragen van een masker, de handen wassen en zich niet verplaatsen bij ziekte. Verschillende internationale studies over druk openbaar vervoer toonden aan dat er geen verband is tussen het gebruik van het openbaar vervoer en coronagevallen.

2. Meer plaats en dus meer comfort

Inderdaad, sinds het begin van de crisis was er nog nooit zoveel zitplaats in onze voertuigen. De rittenaantallen stijgen geleidelijk. Van 10 tot 15% tijdens de lockdown, gingen deze naar 65% vandaag, vergeleken met de zomer van 2019. Het merendeel van onze reizigers herontdekte dus de weg naar het openbaar vervoer maar er blijft nog marge. Bovendien worden al onze voertuigen vanaf de aanvang van het nieuwe schooljaar opnieuw op het net ingezet (maximale capaciteit). Je kan dus een unieke ervaring beleven!

3. Om je van je origineelste kant te tonen

Een masker dragen is niet van het leukste dat er bestaat. Maar draag een tof en buitengewoon masker en draag het met de nodige trots, «now we are talking»! Of hoe je het glas half vol kan zien, als iedereen het half leeg ziet. Onze voertuigen werden een echte fashion-galerij. Je ziet er alle stijlen maskers, eerder ethnisch, poepchic, steriel, discreet of kitsch. Aarzel niet, dit is jou kans om trendsetters te zijn!

4. Om meer vrije tijd te hebben

Laten we het erover eens zijn: als we ons eigen voertuig besturen (fiets, motor, wagen, step) geeft ons dat niet veel mogelijkheden om tegelijk iets anders te doen. Bijvoorbeeld een boek lezen, breien of Candy Crush spelen. Met de MIVB is dat allemaal wél mogelijk! Trouwens, we gaven je al 9 manieren om van jouw rit te genieten in deze blogpost.

5. Geen parkeerproblemen meer

Brussel is verzadigd. En hoe beter het gaat, hoe minder plaats er is, niet? De auto nemen in de stad is so nineties. Laten we in 2020 het gegeven veranderen! Door de bus, tram of metro te nemen heb je geen zorgen en moet je niet langer drie keer rond de blok rijden om een parkeerplekje te pakken te krijgen. Geen boetes voor foutparkeren, geen in beslag genomen wagen of astronomische parkeerfactuur. We zetten je (bijna) overal af.

6. Het is milieuvriendelijk

Het is ongetwijfeld een van de beste redenen om het openbaar vervoer te nemen. Je herinnert het je vast nog toen we spraken over de «wereld erna». Wel, de wereld erna, da’s vandaag. We zijn er! Het is dus de hoogste tijd om al de acties te ondernemen waarvan je had beloofd ze te doen voor onze planeet. En de MIVB nemen is een snel en doeltreffend middel om moeder natuur wat te ontlasten.

7. Omdat het leven verder gaat…

…en we als mens we de gigantische mogelijkheid hebben om ons aan te passen, te veranderen, te evolueren, onszelf te vernieuwen. De MIVB speelt een hoofdrol in het economische leven van de stad. Dankzij het openbaar vervoer kan dus ook de stad heropleven. Omdat zelfs als alles in duigen lijkt te vallen, we sterker zijn dan we dachten. Omdat we inderdaad soms bang zijn. Maar die angst moet ons leven niet blijven bepalen. Omdat we we elkaar moeten blijven steunen, de wereld laten draaien en solidair zijn. Allemaal samen. Want de MIVB, dat zijn wij allemaal.

Gerelateerde artikelen

Deel