Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

9 voordelen van de nieuwe tram 9
tram9-mivb
9 voordelen van de nieuwe tram 9

Op 1 september 2018 is het zover: tram 9 begint te rijden tussen Simonis en de Dikke Beuklaan. De nieuwe tramlijn verbindt het intermodale station Simonis met verschillende wijken in Jette en het oosten van Ganshoren. Met de komst van tram 9 verbetert de bereikbaarheid van het centrum van Jette (Spiegelplein), de scholen, het Koning Boudewijnpark en vooral van het UZ Brussel.

1. Snelheid

Goed nieuws: tram 9 rijdt volledig in eigen bedding! Geen fileleed meer, de tram rijdt vlotjes voorbij!

2. Toegankelijkheid

Op lijn 9 rijden enkel onze meest moderne lagevloertrams. Ook de haltes zijn zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

3. Comfort

Lederen zetels, een ruim interieur en schermen die de haltes en de aansluitingen aankondigen: geniet van alle comfort aan boord van onze trams.

4. Frequenties

Op weekdagen rijdt tram 9 om de 6 minuten tijdens de spitsuren en om de 10 minuten tijdens de daluren. ’s Avonds en in het weekend wacht je niet langer dan 15 minuten.

5. Meer groen

De straten werden volledig heraangelegd: er is nu plaats voor een parkje en meer groen langs het traject van tram 9.

6. Respect voor de buren

Onze moderne voertuigen zijn een stuk stiller en onder de sporen liggen antitrillingsmatten om de rust van de omwonenden te respecteren.

7. Aansluitingen

We voorzien een aansluiting met de metro van vroeg in de ochtend tot laat op de avond. Terrasje doen in het centrum? Wanneer je maar wil!

8. Veiligheid

Ook de andere weggebruikers verplaatsen zich in alle veiligheid op de afgescheiden voet- en fietspaden. Bovendien werden de kruisputen heraangelegd.

9. Mobiliteit

De buurt wordt een stuk toegankelijker: de bereikbaarheid van het UZ is er sterk op vooruit gegaan et het traject van de buslijnen in de buurt werd herzien om zo nieuwe wijken te bedienen.

Overtuigd? Alle info over tram 9 op mivb.be.

Gerelateerde artikelen

Deel