Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

Aan alle nostalgici van de halte Hansen-Soulie
arsenal
Aan alle nostalgici van de halte Hansen-Soulie

Sinds 31 augustus is de halte Hansen-Soulie in Etterbeek niet meer. Dat zorgt voor uiteenlopende reacties van onze reizigers. We kregen daarover ook een heel bijzonder bericht. Oordeel zelf maar…

De afschaffing van de halte Hansen-Soulie is bedoeld om de commerciële snelheid te verbeteren: na de verplaatsing van de halte Arsenal ligt ze minder dan 500 meter verwijderd van de halte Pétillon. Om te vermijden dat de lijnen 7 en 25 een bijkomende, bovendien minder comfortabele, halte zouden moeten aandoen, hebben we besloten ze af te schaffen.

Uiteraard is dit geen prettig nieuws voor de reizigers die de tram elke dag aan die halte namen en die nu naar Arsenal of Pétillon moeten wandelen. Dat beseffen we. Maar deze afschaffing bracht ook bijzondere hinder mee voor twee van onze reizigers.

Op 4 september kregen we deze boodschap:

Meneer,

In een artikel dat verscheen in La Libre Belgique, rechtvaardigt u de beslissing om de halte Hansen-Soulie af te schaffen omwille van rendabiliteit.
Dat is zo evident, dat het zelfs niet waard was het te vermelden, gezien de MIVB steeds meer een commercieel bedrijf wordt.

Terwijl de buurtbewoners deze beslissing betreuren omwille van de nabijheid, betreuren wij de beslissing om sentimentele redenen.
Want op 19 november, rond 23.30 uur, was het precies aan de halte Hansen-Soulie dat we mekaar voor de eerste keer kusten: ze had dus waarde voor ons.
Zelfs al leeft de liefde van (toekomstige) projecten, dan ligt ze ook verankerd in het verleden, in symbolische acties en plaatsen.

Laten we deze tramhalte daarom nooit vergeten. Gezien we niet wraakzuchtig zijn, zullen we tram 7 blijven nemen om mekaar te ontmoeten. Maar laat ons altijd nostalgisch blijven over Hansen-Soulie.

Met de meeste hoogachting en uitdrukking van onze diepe droefheid,

V. & K.
klanten en abonnees van de MIVB.

Dit bericht laat ons allerminst ongevoelig, maar laat ons eerlijk zijn: er bestaat ook geen twijfel over het belang van de commerciële snelheid en het feit dat de dienstverlening aan al onze reizigers hier primeert.

Gezien V. en K. geen contactgegevens hebben achterlaten waar we hen kunnen bereiken, wensen we ze publiekelijk een relatie zonder hinder en een zo lang mogelijke reis samen. Of ze nu langs Hansen-Soulie loopt of niet. 🙂

Gerelateerde artikelen

Deel