Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

De beste momenten op social media in 2019
best of social media stibmivb
De beste momenten op social media in 2019

2019 loopt op zijn eind en vóór we feestelijk overgaan naar 2020 wilden we graag met jullie even onze leukste momenten op social media doornemen! Wat vonden jullie het leukst? Of heel charmant? We hebben voor jullie een top 11 samengesteld (gewoon, omdat iedereen een top 10 maakt).

11

Onze aprilgrap is niet ongemerkt voorbij gegaan. Hoewel sommigen direct nogal kritisch stonden tegenover onze berichtgeving over de terugkeer van de paardentram, stapten anderen er blindelings in. Tot groot jolijt van ons ?

10

Dit jaar vierde Friends haar 25ste verjaardag. De ideale gelegenheid om een clichéfoto van de serie na te bootsen. Zowel op Facebook als op Twitter en Instagram vonden jullie dat best grappig!

9

Onze collega’s zijn niet op hun tong gevallen. Ze hebben trouwens ook heel wat talen op zak, wist je dat er meer dan 10 talen gesproken worden op onze customer care? Bewijs hiervan is een tweet in lingala die meer dan 239 keer werd geretweet! Goed gedaan, Leslie!

8

« Helaba! Agent Verhaegen hier ! » De video met Pablo Andres, die kaderde in een campagne tegen fraude, heeft jullie niet koud gelaten. Pif-paf-pouf-pas-de-fiefelouf en Pablo wordt Jerem’ Floquet (van de familie euh, Floquet) en MC Furieux.

7

De mama van de kleine Mustafa had ons gecontacteerd voor de 8ste verjaardag van haar zoon, van wie de grootste droom was om M. de Meeûs te ontmoeten, de CEO van de MIVB. Op een mooie ochtend kon de wens van dit jongetje in vervulling gaan, en op zijn visitekaartje staat al dat hij een toekomstig werknemer van de MIVB is!

6

De Tetris Challenge kwam oorspronkelijk uit Zwitserland. Daar had de politie een foto uit de hemel genomen van hun voertuig en al hun interventiemateriaal. Toen de Tetris Challenge helemaal viral ging, konden wij het niet laten om mee te doen.

5

Humor en zelfspot op Twitter, dat is ons handelsmerk. Bewijs op de foto. Geen verdere commentaar.

4

Dit jaar kregen we nieuwe uniformen. Voor de gelegenheid organiseerden we een echt defilé in de Heizel. De nieuwe outfits konden jullie enorm bekoren en ook onze rode loper konden jullie wel smaken.

3

Voilà, we zitten al in de top drie! Voor de bronzen medaille kijken we naar de nieuwe tram TNG: op Instagram waren jullie massaal enthousiast over het splinternieuwe interieur. De foto haalde 1434 likes en 63 reacties. We kunnen niet wachten tot deze tram op het net rijdt!

2

Nieuwe voertuigen hebben de wind van achteren. Na de foto van de TNG-tram op Instagram is het de voorstelling van de nieuwe metro M7 op Facebook, rechtstreeks uit de fabriek in Bilbao, die jullie hartje sneller deed slaan!

1

En uiteindelijk vinden we in polepositie onze lowbudgetgeneriek van Game of Thrones. Die maakten we toen het laatste seizoen uitkwam. Onze collega heeft in tussentijd veel keelpastilles genomen en is klaar voor een nieuwe uitdaging in 2020.

BONUS

Jullie vele reacties doen ons glimlachen. En in het bijzonder deze reactie die een hele tijd heeft gecirculeerd op Twitter: de bowling tram. We verzekeren je, we zijn niet gek geworden in Brussel! Het ging om het Europees kampioenschap voor trambestuurders…. Dat we dit jaar konden winnen!

Bedankt aan jullie allemaal om onze social media dagelijks te animeren. Tot volgend jaar voor nieuwe avonturen!

Volg ons!

Gerelateerde artikelen

Deel