Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

Blijven aanwerven, zelfs vanop afstand met Skype
job interview stib mivb skype
Blijven aanwerven, zelfs vanop afstand met Skype

Wist je dat wij tijdens de coronacrisis gewoon doorgaan met aanwerven? Dat is absoluut nodig. Eens deze crisis voorbij zullen wij nog altijd extra medewerkers nodig hebben, want er wordt fors geïnvesteerd in het Brussels openbaar vervoer. Om alles veilig te laten verlopen doen we onder meer interviews via Skype.

Wij doen er tijdens de coronacrisis alles aan om mensen in essentiële beroepen te vervoeren. We hebben ons net zelfs anders georganiseerd om die uitdaging waar te kunnen maken. Maar ook onze medewerkers achter de schermen blijven aan de slag. Technici uiteraard, die ervoor zorgen dat onze voertuigen kunnen blijven rijden. Maar ook ingenieurs, technische bachelors, managers en administratief personeel. En onze rekruteerders: zo gaan onze aanwervingen gewoon door.

Videogesprek

De crisis zorgt natuurlijk wel voor een aantal praktische wijzigingen. De eerste etappe blijft onveranderd. Onze rekruteerders screenen alle binnenkomende cv’s en maken een eerste selectie. Vanaf de tweede stap verschillen de procedures per functie.

Voor chauffeurs en bestuurders volgt na screening van het cv, een psychotechnische test die pas kan plaatsvinden na het einde van de lockdown. Voor technische profielen volgt een telefoongesprek en voor sommige functies een videogesprek via Skype. Als er technische testen moeten gebeuren in de stel- of werkplaats, dan gebeurt met respect voor de sociale afstand.

Voor bedienden en kaders volgt na een telefoongesprek sowieso een online test en een videogesprek via Skype. Daarna vindt nog een assessment plaats in levende lijve, uiteraard met voldoende fysieke afstand. Datzelfde geldt voor wie zijn contract mag komen tekenen.

Tips voor Skype

Stel dat je een videogesprek via Skype moet doen… Waar let je dan op? “Kandidaten moeten goed beseffen dat het om een echt sollicitatiegesprek gaat”, legt één van onze rekruteerders uit. ‘Je bereidt je dus best goed voor: wat houdt de functie precies in,  wat voor een bedrijf is de MIVB,…

Denk ook aan praktische dingen. “Het is niet omdat je thuis bent dat je niet professioneel moet overkomen. Zorg voor een goede verbinding (bij voorkeur met kabel), een neutrale achtergrond met voldoende licht en een rustige ruimte waar je niet gestoord kan worden, door spelende kinderen bijvoorbeeld. Kleed en gedraag je zoals je tijdens een normaal sollicitatiegesprek zou doen.”

Wil je graag solliciteren bij de MIVB? Surf dan naar jobs.mivb.be

Gerelateerde artikelen

Deel