Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

Frank Braley, een maestro in de metro
frank-braley-video
Frank Braley, een maestro in de metro

Frank Braley zorgde zaterdag voor een speciale sfeer op metrolijn 1, tijdens een rit tussen Stokkel en Weststation. Nadien trakteerde hij de reizigers, samen met Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, nog op een concert in Rogier.

Het was zaterdag tussen 11 en 12 uur dat we in metrostation Stokkel een afspraak hadden met liefhebbers van klassieke muziek. De speciaal beklede metro reed het station binnen met aan boord Frank Braley, eerste laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd (1991) en artistiek directeur van het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië. In het metrostel ook een aan de vloer vastgemaakte piano, zodat die Brussel kon doorkruisen langs lijn 1.

Het geluidssignaal van de deuren maakte plaats voor muziek in de metro. Het stel was speciaal voor de gelegenheid uitgerust met luidsprekers. In elk station kon je de verbazing aflezen op de gezichten van wie opstapte. Reizigers die speciaal voor de gelegenheid op de metro waren gestapt, ontmoetten de gelukkigen die eerder toevallig meereden. Zelfs de liefhebbers van de hoofdtelefoon lieten die even voor wat het was en genoten van muziek van Beethoven, Schubert, Chopin of Debussy. De rit eindigde in Weststation met een groot applaus.

Het vervolg van het programma speelde zich vanaf 15 uur af in station Rogier, op de plaats waar de werelden van tram en metro mekaar kruisen. Heel wat nieuwsgierigen waren op voorhand ter plaatse om zeker niets te missen van dit uitzonderlijk moment. Vanaf het begin van het eerste concert, bleef de tijd even stil staan voor mensen die normaal gezien gehaast zijn. Deze keer betoverden Vivaldi, Mozart en Bach klein en groot die voor het podium stonden. De meest enthousiaste liefhebbers begonnen zelfs te dansen op de 2de wals van Dmitri Chostakovitch begon.

Op de sociale media waren jullie al even enthousiast. Onze muzikale metro rijdt nog tot 9 oktober als een getuige van dit unieke evenement.

Bekijk in deze video de making off en de hoogtepunten van de dag.

Gerelateerde artikelen

Deel