Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

Laetitia, pistoolschilder
pistoolschilder laetitia mivb

De hele week eren we onze medewerksters naar aanleiding van Vrouwendag. Vandaag een portret van Laetitia, die pistoolschilder is in de werkplaats Kuregem.

Na haar studies ging Laetitia aan de slag bij een koetswerkbedrijf. Enkele maanden later waagde ze haar kans bij de MIVB. “Ik slaagde in de psychotechnische tests, het interview en de praktische proeven. In augustus 2014 kon ik beginnen in de werkplaats Kuregem.

Laetitia schildert onderdelen van het koestwerk van trams die beschadigd raken, bijvoorbeeld bij een ongeval. De werkplaats Kuregem bekommert zich om trams die zwaar getroffen zijn. Daarnaast doen de medewerkers van Kuregem het groot onderhoud van de trams. Dat vindt gemiddeld om de twee maanden plaats.

Ik ben het gewoon de enige vrouw te zijn. Het stoort me niet.

Ze is de enige vrouw in een twaalfkoppige ploeg. “Ik ben de enige vrouwelijke pistoolschilder, maar dat stoort me niet. Ik ben het gewoon om alleen met mannen te werken. Je moet “handig” zijn om dit werk te doen.” Laetitia volgt verschillende opleidingen, meer bepaald over veiligheid. En ze zal leren hoe je polyester, een kunststof die gebruikt wordt bij de nieuwe trams, herstelt.

Morgen spreekt Sibel, Reward & Performance Officer, over haar beroep.

Vind al onze vacatures terug op jobs.mivb.be.

Gerelateerde artikelen

Deel