Stib White BG
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.

MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB

MIVB stories

MicroStart en de MIVB: een goeie match!
bus stib microstart
MicroStart en de MIVB: een goeie match!

De MIVB steunt MicroStart, een project dat microkredieten verleent aan ondernemers. Toekomstige zelfstandigen krijgen zo een stevige duw in de rug bij de opzet van hun project. Dit jaar heeft de MIVB een bus ter beschikking gesteld om Brusselaars ter plaatse te kunnen informeren.

MicroStart is een groep van bedrijven uit de sociale sector die mensen helpt die graag een eigen zaak willen opstarten, maar niet op de klassieke manier aan een lening geraken bij de bank.  Het gaat bijvoorbeeld om mensen zonder of met onvoldoende eigen financiële middelen, geen (vast) inkomen of uitsluitend een werkloosheidsuitkering.

MicroStart ondersteunt en adviseert deze mensen, helpt met de opstelling van een businessplan en geeft raad over boekhouding en marketing zodat de kansen op slagen zo groot mogelijk zijn.

De persoonlijke aanpak van MicroStart zorgt ervoor dat de kansen op slagen enorm hoog liggen, en daarmee ook de terugbetaling van de kredieten! Een goeie zaak voor beide partijen dus. MicroStart organiseert ook elke maand opleidingen voor mensen die nog niet echt een concreet idee hebben en ook niet in het bezit zijn van het diploma bedrijfsbeheer, wat nodig is om een bedrijf te kunnen opstarten.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid van de MIVB

De MIVB neemt graag deel aan deze initiatieven, want we doen zoveel meer dan enkel mensen vervoeren. Natuurlijk zorgen wij dagelijks voor het openbaar vervoer van meer dan 1 miljoen mensen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Maar met meer dan 8000 werknemers hebben we een enorme invloed op de maatschappij. Daarom hanteren we een aantal principes, en dan hebben we het over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ons bedrijf.

De MIVB ondersteunt verschillende verenigingen die in en buiten de metrostations ludieke en creatieve activiteiten organiseren. En zo dragen wij ons steentje bij aan zelfontwikkeling, maatschappelijke verbondenheid of zelfs de samenleving in het algemeen 🙂

Vorige week was het de Week van het microkrediet, en één van onze bussen heeft meerdere haltes aangedaan in Brussel om inwoners met bedrijfsplannen te kunnen informeren.

Flageyplein
Vrijwilligers en consulenten van MicroStart ontvangen en informeren geïnteresseerden in onze bus
vrijwilligers van MicroStart

Gerelateerde artikelen

Deel