Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Train met de metro voor de 20 km door Brussel

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: in de Brusselse parken zijn de lopers alomtegenwoordig en de strakke loopbroekjes gaan de laatste weken weer vlot over de toonbank. Jawel, de 20 km door Brussel staan voor de deur! Of je nu mikt op een toptijd of gewoon de finish wil halen, een goede voorbereiding is een must. Telkens hetzelfde parcours afleggen gaat natuurlijk snel vervelen. En daarbij komt het MIVB-net goed van pas: wist je dat onze 4 metrolijnen overeenkomen met de ideale trainingsafstanden voor de 20 km?

Met behulp van de bus, tram en metro breng je oneindig veel variatie in je trainingen. Wij hebben het voor je uitgetest: 4 MIVB’ers liepen elk een metrolijn bovengronds. Met afstanden tussen de 10 en 20 km, zit je goed voor je laatste duurlopen. Zo ontdek je ook eindelijk hoe je favoriete metrolijn er bovengronds uitziet. Loopschoenen aan en gaan!

Strava or it didn’t happen

Onze collega’s maakten een kort verslag van hun route. Hieronder vind je de details van hun traject. Wedden dat je indruk maakt op je volgers met je originele looproute?

Metrolijn 1 – door Brusselse parken (14 km)

Alessandro over metrolijn 1: “Ik was verrast hoe leuk het eigenlijk was om lijn 1 te lopen. Je passeert langs een paar parken, maar ook door de stad en je kan voor een groot stuk gewoon rechtdoor lopen terwijl het decor toch verandert. Een route die niet verveelt! 14 kilometer is ook heel erg goed te doen en ideaal als voorbereiding voor de 20 km van Brussel.”

Zelf lijn 1 lopen? Download hier de route via deze link.

Metrolijn 5 – doorgedreven training (19 km)

Metrolijn 5 lopen is al voor de iets geoefendere loper, zoals Romain. “Je hoeft niet per sé al 20 kilometer gelopen te hebben om de 20 km van Brussel vlot uit te lopen. Maar wie een richttijd heeft en de benen al wil testen over een gelijkaardige afstand, kan terecht op deze route. Genoeg afwisseling van decor zorgt dat die lange afstand sneller voorbij gaat dan je denkt én je mag al eens proeven van de echte 20 km door Brussel wanneer je langs het Jubelpark loopt, waar de start van het evenement ligt.”

Download de route via deze link en ga de uitdaging zelf aan!

Metrolijn 2 – korte route door het centrum (10 km)

Collega Guy koos voor metrolijn 2. “Hoewel je vooral door het centrum langs de drukke Kleine Ring loopt, kan je al bij al vlot doorlopen. De klim naar Kruidtuin is best pittig, maar na Hallepoort geniet je van een zalige afdaling. Wat het verbazend aangenaam maakt is dat je van station naar station loopt en de stad op een hele andere manier leert ontdekken. Je ziet plots nieuwe en onverwachte verbindingen tussen wijken. Wanneer je metrostation Louiza passeert en rechts van jou het reuzenrad op het Poelaertplein ziet, ben je halfweg! Tip: je kan in plaats van via één van de tunneltjes onder de treinsporen aan het Zuidstation ook gewoon door het station lopen.”

Zelf 10 kilometer door Brussel lopen doe je met deze route.

Metrolijn 6 – route vol verrassingen (17 km)

Het traject van metrolijn 6 zit volgens Ruth vol verrassingen. “Van volkse buurten tot statige herenhuizen en van de slachthuizen in Anderlecht tot de luxewinkels aan Louiza. Dat maakt het ook typisch Brussels! Navigeren ging een stuk makkelijker dan gedacht en de metrostations laten je telkens weten dat je op de goede weg bent. De eindsprint richting de Heizel was het hoogtepunt, een aanrader!”

De route van Ruth kan je via deze link downloaden.

Makkelijk naar huis

Na jouw forse loop duik je gewoon de metro in, die je in geen tijd terug bij je starpunt brengt. Klaar om de uitdaging aan te gaan, maar heb je nog geen MIVB-ticket voor je terugrit? Pro-tip: reis gewoon met je contactloze bankkaart, die past net in het zakje van je loopshort!

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous