Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Waarom is de Brusselse metro soms verstoord?

Je hebt misschien al opgemerkt dat ons metronetwerk de laatste tijd soms te kampen heeft met storingen, vooral tijdens de spitsuren. We leggen je in dit artikel uit hoe het komt en wat we eraan doen.

Incidenten

We weten dat de werking van ons metronetwerk de laatste weken verre van optimaal was. Er heeft zich een reeks incidenten voorgedaan die jouw reis met de metro ernstig hebben verstoord. We verontschuldigen ons dan ook voor het ongemak.

De incidenten in de metro waren telkens specifieke gevallen. De incidenten hielden geen verband met elkaar. Onze deskundigen hebben verschillende oorzaken vastgesteld, zowel op vlak van de voertuigen als infrastructuur. Er is een actieplan opgesteld om deze incidenten te voorkomen in de toekomst.

Door de incidenten van de afgelopen weken kunnen we een aantal metro’s momenteel niet meer gebruiken. Onze technici voeren momenteel herstellingen uit aan de stellen. Bovendien heeft de levering van de nieuwe M7-treinen deels vertraging opgelopen door de Covid-crisis. Daardoor hebben we helaas geen metro’s meer in reserve. Een samenloop van omstandigheden zorgt dus voor een onaangename situatie op het net.

Modernisering voor betere dienstverlening

Tegelijk werkt de MIVB al jaren aan de modernisering van haar metro, om jou een betere frequentie, capaciteit en regelmaat te bieden. Deze belangrijke werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met normale werkzaamheden. Bedoeling is dat te doen met een minimum aan hinder, maar je kan je best voorstellen dat dit een grote uitdaging is!

Onze technische teams nemen daarom extra maatregelen om elke onderbreking tot een minimum te beperken. Ze zetten intussen ook hun onderzoek voort om na te gaan welke bijkomende preventieve maatregelen ze nog kunnen nemen. Het belangrijkste daarbij is de veiligheid van de passagiers en het personeel van de MIVB.

Actieplan

Er wordt dus voortdurend gewerkt aan een groot actieplan. De situatie op het net zou zo in de nabije toekomst moeten verbeteren. Wij verontschuldigen ons nogmaals voor het ongemak en hopen op je begrip.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous