Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Wandelen door Brussel: het openbaar vervoer helpt een handje

Wat doet meer deugd dan even een frisse neus halen met een stevige wandeling? Dankzij het initiatief de “Groene Halte” kan je makkelijk door Brussel wandelen en helpt de MIVB je naar de beste wandelroutes.

In 2004 startte TreinTramBus (toen nog de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) met het concept Groene Halte. Het idee is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’.

De wandelingen wijken dus af van de typische luswandelingen waarbij de auto vaak als voor- en natransportmiddel wordt gebruikt. Het Groene Halteproject wil dan ook de rol van het openbaar vervoer in de recreatieve verplaatsingen stimuleren.

De Groene Halte in Brussel

De Groene Halte heeft zes wandelingen uitgestippeld die je in Brussel kan ontdekken met behulp van het openbaar vervoer vanaf de drie grote Brusselse stations:

Die laatste route kan je makkelijk volgen via deze Google mapskaart. Ze begint en eindigt in het Noordstation. De volledige afstand is 23,5 km, je kan dit inkorten tot 17,7 km. Minstens 4,4 km is te voet, maar je kan tot 8,6 km stappen. Het overige gebeurt met onze voertuigen op het MIVB-net.

Ben je nog niet zo vertrouwd met het MIVB-net? Voor deze Groene Halteroute kan je kiezen tussen de Brupass 24u-kaart of de Brupass-tienrittenkaart (als je nog vaker in Brussel gaat rijden). De Brupass XL heb je niet nodig voor deze tocht. Je laadt deze Brupass op je MOBIB-kaart aan een MIVB-automaat. Je kan ook de MOBIB-kaart van de NMBS gebruiken. Heb je geen persoonlijke MOBIB-kaart, haal je MOBIB Basic-kaart via de rode GO-automaten met een aanraakscherm of in een MIVB-KIOSK.

Meer info over de Groene Halte vind je op www.groenehalte.be

Kom jij helemaal tot rust tijdens een wandeling? Dan is ons artikel op ontdekking langs de Groene Wandeling misschien ook iets voor jou!

metro met op achtergrond het Atomium
Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous