9 plaatsen om in Brussel te bezoeken met de MIVB

Blijf je deze zomer in Brussel? Wij stelden voor jou een lijst samen met plaatsen om te (her)ontdekken…met de MIVB!

#1 De Grote Markt

Waar anders dan te beginnen op het mooiste plein van de wereld, dat pronkt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO? Neem tramlijnen 3 of 4 en stap uit in ons vernieuwde station Beurs (Grote Markt). De Grote Markt bevindt zich vlakbij.

#2 Het stripverhalenparcours

Op het grondgebied van Brussel-stad vind je talloze muurschilderingen met stripverhalen. Suske en Wiske, Titeuf, Kuifje, Blake & Mortimer…zijn maar enkele van de vele helden die gekend zijn  door groot en klein en die vanop de stadsmuren de aandacht trekken van liefhebbers. Bovendien zijn ze allemaal vlot te bereiken met onze voertuigen.Sur le territoire de la Ville de Bruxelles, vous pourrez retrouver de nombreuses fresques murales dédiées à la bande dessinée. Bob et Bobette, Titeuf, Tintin, Blake & Mortimer... de nombreux héros bien connus des petits et des grands y ont trouvé leur place pour le plus grand bonheur des amateurs. Sises sur le territoire bruxellois, toutes sont accessibles avec nos véhicules !

Een van de recentste zet de Smurfen in de schijnwerpers, in de nabije omgeving van het Centraal Station (metrolijnen 1 en 5, buslijnen 29, 63, 65, 66, 38 en 71).

Meer weten over het stripverhalenparcours

#3 Zinneke Pis

De hele wereld kent Manneken Pis. Sommigen kennen ook Jeanneke Pis, maar ken je Zinneke Pis al?

Het gaat om de hondenversie van onze bovenvermelde vrienden. Je kan hem tegenkomen in de Kartuizersstraat ter hoogte van nr. 35. Om er naartoe te gaan, kan je meteen onze elektrische buslijn 33 testen en uitstappen aan de halte Dansaert.

#4 Het Park van Brussel

Metrostation Park (lijnen 1-5) en de gelijknamige tramhalte (lijnen 92-93) danken hun naam aan het Park van Brussel (ook Warandepark genoemd). Brussels Nice Guide vermeldde het in een artikel over de meest romantische plekjes, en ook wij nemen de plaats graag op in onze lijst aangezien deze zo symbolisch en fotogeniek is.

#5 Het Kerkhof van Elsene

De Brusselaars vergeten zelf soms dat het kerkhof van Elsene een bezoekje waard is. Het is een van de belangrijkste kerkhoven van België, waar vele bekenden begraven zijn. Je vindt er beelden van Victor Horta, Ernest Solvay en Eugène Ysaye.

Neem bus 71 en stap uit aan de halte Kerkhof van Elsene (makkelijk!) en doorkruis in alle rust de 10 hectaren.

#6 Het Park van Wolvendael

Langs de lijnen 92 en 97 (en niet ver van lijn 4 wanneer je van het centrum komt) bevindt zich de groene long van Ukkel. Het Wolvendaelpark biedt 14 hectaren groen met een grote speeltuin voor kinderen en meerdere trekpleisters voor de volwassenen. Meerdere bomen prijken op de lijst van opmerkelijke bomen in het Gewest. Je kan er ook een kasteel zien, een ceremoniële put en verschillende beelden.

#7 De nationale Basiliek van het Heilig Hart

Beter bekend onder de naam basiliek van Koekelberg, hoewel het gebouw op de grens staat van de gemeenten Koekelberg en Ganshoren. Het uitzicht biedt een uniek zicht over de stad. Opvallend is ook de art deco-stijl van het gebouw. Denk eraan te reserveren om binnen te kunnen.

Door de oppervlakte ervan zijn er heel wat vervoersmogelijkheden: tram 19 of bussen 13, 53, 87. Als je de metro neemt tot Simonis-Elisabeth, kan je onderweg nog genieten van een wandeling door het park.

#8 Het Jubelpark

De triomfboog met drie bogen kan je niet missen, maar heb je het Jubelpark errond al bezocht? Het werd aangelegd voor de vijftigste verjaardag van België en verbergt verschillende schatten. Je kent ongetwijfeld het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis en het Legermuseum, maar wandel ook langs de paden in het park, waar alles uitnodigt om te ontspannen.

Om er naartoe te gaan, stap je uit in metrostation Schuman (metrolijnen 1-5) of aan halte Merode van tramlijn 81. Ook buslijnen 27, 61 en 80 brengen je ter plaatse.

#9 Het Koninklijk Paleis

Rechtover het Park van Brussel, waar we het eerder al over hadden, bevindt zich het Koninklijk Paleis. Buslijnen 12, 27, 38, 54 en 95 zetten je er af, net als tramlijnen  92 en 93.

Ook al zijn de deuren niet altijd open voor het publiek, is het toch een ommetje waard om het gebouw van buitenaf te bewonderen.

Goede reis!

Zin om onze andere tips voor deze zomer te ontdekken? Er volgen nog meer artikels op onze blog. Abonneer je ook op onze Instagram-account of schrijf je in om de newsletter te ontvangen zodat je zeker niets mist.