Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

6 nieuwigheden die je in 2024 mag verwachten op het MIVB-net

Nieuwe bussen, het einde van de werken in Park en Naamsepoort, tram 10 en een hertekend tramnet: er staat in 2024 heel wat op de planning om jou een zo aangenaam mogelijke reis te bieden. Ontdek hier de 6 nieuwigheden die jou dit jaar te wachten staan!

1. Nieuwe tramverbindingen

De werken aan tramlijn 10 naar Neder-Over-Heenbeek zijn volop aan de gang en de lijn wordt in het najaar van 2024 in gebruik genomen. De aanleg van die tramlijn opent de weg voor nog een aantal tramlijnen die je dit jaar mag verwachten. Daarover later veel meer. Daarbovenop wordt er ook stilaan gesleuteld aan de luchthaventram. Hoe het tramnet er in 2030 gaat uitzien lees je in deze blogpost.

2. Nieuwe website

Onze website is ondertussen al een stukje ouder geworden en krijgt een nieuw jasje. Bij de nieuwe website staan het gebruiksgemak en toegankelijkheid centraal: het moet een plek worden waar je makkelijk de praktische kant van je reis kan regelen en snel nuttige informatie kan terugvinden. De ontwikkelingen verlopen volgens plan en de nieuwe website gaat normaal dit najaar live.

3. Vernieuwing en verbeterde toegankelijkheid stations

Brussel Mobiliteit en de MIVB werken verder aan de renovatie en de herinrichting van de stations Park en Centraal Station. In het Centraal Station worden de werkzaamheden op niveau -1 voortgezet met als doel de voltooiing van de nieuwe buitenzijde van het station tegen eind 2024.

Station Park krijgt in 2024 een betere toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit via de installatie van 2 nieuwe liften en 4 nieuwe roltrappen. Ook de andere werken aan het station worden afgerond, inclusief de vernieuwing van de technische uitrusting.

De renovatie van het station Naamsepoort eindigt in 2024. Ook de toegankelijkheid van andere stations wordt verbeterd, met nieuwe projecten (installatie van liften, noppentegels, enz.) die dit jaar van start gaan of worden afgerond in de stations Simonis, Horta, Coovi en Boileau.

4. Groene busvloot

De elektrificatie van de busvloot zet zich door in 2024. Fabrikant Daimler Buses levert in het voorjaar van 2024 het eerste voertuig van een bestelling van 56 gelede elektrische bussen. ​ De rest volgt in de zomer en het najaar. Hoe we stilaan de praktische omschakeling maken naar een 100% elektrische busvloot lees je hier.

5. TNG’s en M7’s

De nieuwe TNG-trams en M7-metrotoestellen maakten vorig jaar hun intrede op het MIVB-net. De levering daarvan gaat door in 2024 en dus komen meer van de nieuwe toestellen het net versterken. Op dit moment wordt er gewerkt aan de tramstelplaats Koningslaan in Sint-Gillis om de T3000-, T4000- en TNG-trams ook daar te kunnen stallen en onderhouden. De werkzaamheden worden volgende zomer afgerond.

6. Veiligere stations

Jammer genoeg belanden er steeds meer mensen op straat en neemt het druggebruik in heel Brussel fors toe. Dat heeft negatieve gevolgen voor ons openbaar vervoer. Dit jaar krijgt de MIVB extra middelen van de Brusselse overheid om  een gespecialiseerd team te vormen, de patrouilles op het net met 30% te verhogen en de opdracht van onze veiligheidsagenten uit te breiden naar het begin en einde van de nacht.   

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous