Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Deze 5 romantische plekjes in Brussel moet je ontdekken!

Op enkele dagen van Valentijn delen we 5 romantische plekjes in Brussel die perfect zijn voor tortelduifjes. Ontdek deze niet te missen spots die charme en liefde ademen in onze hoofdstad.

1. Knuffelen op een bank in het Egmontpark

Dit park, de voormalige tuin van het Egmontpaleis, is zonder twijfel het meest romantische park dat je kan vinden in hartje Brussel. Helemaal ingesloten, slaagt het park erin je de stad heel even te doen vergeten. Op de flank van een kunstmatige heuvel, een vroegere ijskelder, vind je enkele banken. Installeer je op de middelste bank en knuffel onder het goedkeurend oog van het standbeeld van de Prins van Ligne.

Dit werk van John Cluysenaar viert de 200ste verjaardag van deze diplomaat – op het Weense Congres noemde men hem de Meester van Plezier – en grote levensgenieter. Hij was een persoonlijke vriend van een zekere Casanova en kreeg van Goethe himself de titel van “de plezierigste man van de eeuw”. Hij was vooral gekend voor zijn grote literaire productie en auteur van het volgende citaat: “Wat ze ook mogen zeggen over de mislukkingen van de liefde, ze zijn charmant”.

Het park bezoeken doe je best met metrolijnen 2 en 6 (station Louiza of Naamsepoort) of tramlijnen 92 en 93 (haltes Naamsepoort of Louiza)

2. Genieten van de zonsondergang

Wie fan is van een romantische zonsondergang, moet aan de balustrade op het Poelaertplein zijn. Het is één van de zeldzame plaatsen in de stad waar je de zon, die ondergaat achter de oostelijke heuvels, in een blik kan vangen met de Zennevallei. Nochtans zijn er andere plaatsen voor die avondlijke bedenkingen, het park van Vorst bijvoorbeeld. In haar bovenste gedeelte nodigt de natuurlijke helling je uit om comfortabel, met een aperitief in de hand, te genieten van het vallen van de avond…

Het Poelaertplein kan je bereiken met de tram (92, 93 halte Poelaert) of de bus (33, halte Poelaert).

3. Een wandeling in het Warandepark

© Brussels Gardens

Ook al hebben alle Brusselaars dit park al bezocht (officieel het Park van Brussel en ook gemeenzaam benoemd als “koninklijk”), het blijft een te ontdekken prachtig park, omringd door majestueuze bomen en sierlijke paden, perfect voor romantische wandelingen en onvergetelijke momenten samen. Elk seizoen onthult een nieuw facet van zijn schoonheid, van de delicate bloesem in de lente tot de gouden gloed van de herfstbladeren.

Het Warandepark is makkelijk bereikbaar via metrolijnen 1 en 5 of tramlijnen 92 en 93 (station of halte Park)

4. Gezellig keuvelen in de Sint-Hubertusgalerijen

© Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Stel je voor: hand in hand slenteren door de met marmer beklede passage, omringd door de zachte gloed van de vintage lantaarns, terwijl de echo van jullie voetstappen zich vermengt met het zachte geruis van de stad.

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, een architectonisch juweel in het hart van Brussel, biedt een unieke mengeling van kunst, cultuur en elegantie. Deze prachtige galerij, geopend in 1847, is een van de oudste overdekte winkelgalerijen in Europa en ademt een onmiskenbare charme uit.

Of je nu op zoek bent naar een uniek geschenk, wilt genieten van een kopje koffie in historische cafés of gewoon de betoverende sfeer wilt opsnuiven, deze galerij belooft een onvergetelijke ervaring!

Je kan er heen met bussen 29, 46 en 71 (halte Arenberg)

5. Geniet van het leven in het Rood Klooster

De site van de oude priorij van het Rood Klooster is een van de andere groene hoekjes die van Brussel zo’n toffe stad maken om te leven. De vijvers, gevoed door de Roodkloosterbeek, hebben een heel verscheiden fauna en flora.

© visit.brussels – Jean-Paul Remy – 2017

Als je van de Waversesteenweg komt, neem dan even de tijd  om te stoppen langs de grote vijver van de Lange Gracht. Een houten pier nodigt uit om op de vijver te gaan. Doe dat. Sluit de ogen en neem afscheid van de laatste geluiden van de stad. Open je ogen. Geniet van het zicht. Met de handen op de balustrade zal je twee inscripties zien. “En souvenir d’Aude” en “Carpe Diem”. Aude was een fantastische vrouw, verliefd op het leven. Maar ze stierf te jong. De woorden moeten ons eraan herinneren dat gelukkig zijn iets dringend is, want morgen kan het te laat zijn.

Je ontdekt het Rood Klooster met de bus (72, halte Rood Klooster) of met de tram (44, halte Ouderghem-bos).

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous