Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

9 tips voor een aangename rit

Denk je dat je traject in het openbaar vervoer verloren tijd is? Bij de MIVB denken we dat je het nuttige aan het aangename kan koppelen. Hieronder kan je een aantal tips vinden voor een aangename rit! 

1. Lees een goed boek

OK, voor deze tip moesten we niet ver zoeken: veel reizigers lezen al een boek op het openbaar vervoer. Heb jij het nog niet meegemaakt dat je al aan je halte was, maar dat je eigenlijk wou blijven zitten omdat het net zo spannend is? Je kan trouwens ook een educatief boek lezen en zo direct iets bijleren. Dan denken we bijvoorbeeld aan de boeken “… voor Dummies”.

2. Schrijf

Heb je een blog dan kan je al je kladversie van een volgend bericht maken op je smartphone. Als je graag lijstjes maakt, kan je je boodschappenlijstje, of je ’to do’-lijstje van deze week al maken. Of je kan je dagboek bijhouden! Hoe dan? Op je smartphone (elke smartphone heeft wel een ‘kladblok’-app) of in een schriftje (altijd handig om bij te hebben). Zo kan je ook dingen neerschrijven om ze uit je hoofd te zetten. Schrijven werkt naar het schijnt therapeutisch. (Niet op onze voertuigen zelf schrijven… We houden je in de gaten 🙂 !)

3. Bekijk filmpjes

Aangezien de 4G-verbinding behoorlijk stabiel is op ons net, en er wifi is in een heel aantal stations, kan je rustig een filmpje bekijken. Zoek op YouTube wat grappige kattenfilmpjes – altijd goed om je dag mee te starten – of kijk een serie. Je kan ook onze playlists beluisteren en onze meest recente publicaties lezen. En ja! De MIVB heeft ook een YouTube-kanaal! Zo kan je bijvoorbeeld het exclusief concert van Ozark Henry in het Trammuseum herbekijken.

4. Maak een dagplanning

Zitten je dagen altijd propvol en heb je nooit tijd om eens in je agenda te kijken? Dan is het dringend tijd om je dagen te beginnen te plannen. Misschien heb je morgen een overhoring en wil je nog snel iets nakijken, of is er morgen een vergadering waarvoor je nog iets moet voorbereiden? Houd alles bij in een agenda en zo kan je de rest van je week of weekend goed plannen.

5. Leer een nieuwe taal

Vandaag kan je een nieuwe taal leren met behulp van gratis apps. Heb je altijd al Italiaans willen leren? Begin er dan nu aan, in de metro! Heb je nog wat problemen met je Frans? Download een app, doe je oortjes in en je bent vertrokken!

6. Check je social media

Geef maar toe, je baas zal niet gelukkig zijn als je om de vijf minuten je smartphone checkt. En je leerkracht heeft je al strafstudie gegeven omdat je aan het Snapchatten was. Doe dat gewoon op de bus! Kijk je nieuwsfeed na, antwoord op berichtjes van vrienden, zet je nieuwste foto’s op Instagram, antwoord aan je fans,…. of stuur een vrolijk berichtje naar ons social media team op Facebook of Twitter!

7. Lees je favoriete blogs

Als je het niet zo voor boeken hebt omdat die altijd te lang zijn, kan je ook altijd je lijstje met favoriete blogs updaten. Elke maand worden er 3 miljoen nieuwe blogs aangemaakt op WordPress.com. Voor elk wat wils dus! Gemiddeld heb je maar 3 à 4 minuten nodig om een artikel te lezen en vaak staat de geschatte leestijd ook bovenaan aangeduid… En als je echt helemaal niks interessants vindt, kan je altijd nog de blog van de MIVB lezen! Daar kruip je mee achter de schermen en vind je zelfs foto’s van schattige honden!

des chiens d'aide à la STIB

8. Beluister muziek

Dat is de gemakkelijkste tip. Wil je je graag wat afzonderen? Neem je oortjes en luister naar je lievelingsmuziek. Er bestaan apps waarmee je gratis naar muziek kan luisteren als je een internetverbinding hebt. Of je kan de nummers legaal downloaden met een abonnementsformule… en dat allemaal enkel met een smartphone! We hebben ook gehoord dat de walkman terug in de mode is! Onze tip? Zorg dat je altijd een potlood bij je hebt voor je cassette 🙂

9. Relax

Relax, take it easy… het zal wel goed lopen. Niet overtuigd? Er bestaan verschillende apps die je helpen om te ontspannen! Doe een korte meditatie-oefening (ook hiervoor vind je vast een goeie gratis app). Of pas een aantal tips van hierboven toe: koop een boek “hoe kan ik me ontspannen?”, lees het en oefen meteen!

OK, sluit je ogen, adem in en… nog een fijne dag!

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous