Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Dit zijn de leukste afterworks in Brussel

Werken in Brussel biedt veel voordelen. Het ruime aanbod afterworks is er daar een van. Waarom zou je na de werkuren niet nog even profiteren van al het moois dat Brussel te bieden heeft? Plus, de meeste collega‚Äôs zijn een stuk sympathieker met een glas op. ūüėČ

Per wijk lijsten we de leukste bars op voor een drankje na het werk. In de buurt blijven van je kantoor of voor de verandering eens andere oorden opzoeken, de keuze is aan jou!

Afterwork rond het Centraal Station

Rond het Centraal Station vind je tal van opties voor een gezellige afterwork. Zo overtuig je ook de pendelende collega’s om mee te gaan, want zij springen daarna meteen op de trein.

 • Ch√Ęteau Moderne: hier kom je voor het uitzicht alleen al. Voeg daar correcte prijzen, een ruim terras en kleine eetkaart aan toe voor die ene collega die altijd honger heeft en je hebt een afterwork-topper.
 • Plein Publiek: nog steeds op de Kunstberg vind je Plein Publiek, waar zowel de kaart als de bezoekers on trend zijn. Binnen of buiten, het kader is er indrukwekkend.
 • BrewDog: veel plaats, veel bier en veel zon op het terras. Bij BrewDog maken ze het niet moeilijk.
 • Loft: Heerlijke cocktails. Elke dag happy hour. Van 18u tot 19u. Verkocht.

Je kan er heen met metrolijnen 1-5 (Centraal Station) of buslijnen 29, 38, 52, 63, 65, 66, 71 en 89 (halte Centraal Station).

Afterwork rond de Beurs

In het centrum van Brussel valt er altijd iets te beleven. Er is zoveel keuze, dat het vaak moeilijk is om de knoop door te hakken. De bars hieronder staan garant voor een geslaagde afterwork.

 • Poechenellekelder: Brusselser bestaat niet. In deze eigenzinnige bar vind je de grootste bierkaart en het meest fascinerende interieur.
 • La Machine: hier staan goeie muziek en goeie sfeer centraal. Let op: het risico dat je blijft plakken, is groot.
 • Mappa Mundo: een ruime keuze bieren, goeie cocktails en een zonnig terras. Hiermee krijg je zelfs Carine van de boekhouding het bureau uit.
 • The Eight Rooftop Cocktail Bar: een rooftop mocht zeker niet in het lijstje ontbreken. Mag het eens iets meer zijn? Ga voor een cocktail en vergaap je aan het uitzicht.

Je raakt makkelijk in Beurs met tramlijnen 3 en 4 (halte Beurs), of buslijnen 33, 46, 48, 89 en 95 (halte Beurs).

Afterwork rond Schuman

In de Europese Wijk vind je niet alleen de hoogste concentratie aan kantoorgebouwen in Brussel, maar je hoeft er ook niet lang te zoeken naar de ideale afterwork.

 • Ginette Bar: biologische drankjes, een uitgebreide eetkaart met vegetarische opties en gelegen op het Luxemburgplein. Geen wonder dat Ginette Bar zoveel succes heeft.
 • The Wild Geese: een echte Ierse pub in het hartje van de Europese Wijk. Na een bezoekje aan The Wild Geese, heb je geen teambuilding meer nodig.
 • The Funky Monkey: ook hier voel je de Ierse invloed meteen. Authentiek en gezellig: meer moet een bar toch niet zijn?
 • Grand Central: op dit ruime terras ben je meteen je zware werkdag vergeten. Ook binnen is het dankzij de grote ruiten goed toeven. Iets drinken? Nemen we ook wat hapjes?

Je hoeft niet ver te stappen dankzij metrolijnen 1 en 5 (station Schuman), buslijnen 12, 21, 36, 56, 60 en 79 (halte Schuman) of buslijnen 27, 34, 38, 64, 80 en 95 (halte Luxemburg).

Afterwork rond het Sint-Gillis-Voorplein

In Sint-Gillis vind je die typische Brusselse sfeer en ook een leuke bar op de hoek van elke straatje. Ideaal dus voor een drankje met collega’s!

 • Caf√© Maison du Peuple: deze ruime bar heeft het allemaal: een groot terras, lekkere drankjes en een photomaton om onvergetelijke momenten met de collega‚Äôs vast te leggen.
 • Caf√© Flora: bij Caf√© Flora is het cli√ęnteel even kleurrijk als het interieur. Ook op de kaart is er keuze te over: een huisgemaakte limonade, een Chouffeke van het vat of kwam je voor de chicken wings?
 • L‚ÄôErmitage: hier staan een circulaire economie en de korte keten centraal. En dat mag je letterlijk nemen, want het bier wordt gebrouwen op 2km. Afsluiten doe je met een desempizza.
 • Le Dillens: bij Le Dillens zijn alle ingredi√ęnten voor een geslaagde afterwork aanwezig. Wie zegt nu nee tegen een lokaal drankje op een zonnig pleintje?

Je raakt er vlotjes met tramlijnen 3 en 4 of buslijn 52 (halte Sint-Gillis Voorplein).

Unlimited Brussel met het maandabonnement

Wie al een MIVB-abonnement op zak heeft, moet zich alvast geen zorgen maken: met een abonnement verplaats je je onbeperkt door heel Brussel! Jawel, voor slechts 49 euro per maand, ga je ook na de werkuren op ontdekking in Brussel.

Om vlot in elke bar te raken, kan je rekenen op de MIVB. Heb je nog geen abonnement en ga je met het openbaar vervoer naar het werk? Bekijk zeker met je werkgever hoeveel je terugkrijgt op je abonnement. Met een maandabonnement kies je trouwens zelf wanneer je verlengt. Dus ook als je even met verlof bent, betaal je enkel wat je gebruikt. Benieuwd naar alle voordelen van het maandabonnement?

Sunset dr√īne
Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous