Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Deze 9 streetartwerken bereik je makkelijk met het openbaar vervoer

Wist je dat Brussel bruist van de streetart? En wist je dat je een groot deel van die werken makkelijk kan bereiken met onze bussen, trams en metro’s? We lijsten voor jou even een paar voorbeeldjes op.

The Walk

“The Walk” aan De Wand

We beginnen meteen met het grootste werk: “De Wand”. Dit werk van maar liefst 4.500 vierkante meter werd door 30 artiesten gemaakt op negen dagen tijd. Het is daarmee de grootste fresco van België en Europa! Aan tramhalte De Wand kruisen trams 3, 7 en 19. Makkelijk bereikbaar én enorm veel kijkplezier vanop en uit de tram.

Nuage

Dit werk is een surrealistische en kleurrijke metafoor voor de stad Brussel gemaakt door de artiest “13 Pulsions”. 13 Pulsions is één van de drie winnaars van de projectoproep die de stad Brussel in juli 2018 lanceerde voor de decoratie van drie openbare toiletten. Het werk staat vlakbij het Atomium, je kan er dus makkelijk geraken via metrolijn 6 (station Heizel) of via tram 7 en bussen 13 en 83.

Sagesse

Atrium Brussels © Parcours Streetart

Dit fresco vind je terug in de Naamsestraat. Naast de verfraaiing van deze straat is het de bedoeling om de aandacht van het publiek te trekken en hen uit te nodigen om te kuieren langs deze kleine verkeersader die het onderste en bovenste deel van de stad met elkaar verbindt. Het kunstwerk ligt op 200m van het station Naamsepoort, waar metrolijnen 2 en 6 halte houden.

George Floyd

@photokram2406 op Instagram

Op de kruising tussen de Paleizenstraat over de Bruggen en Koninginnelaan vind je een portret van de Amerikaan George Floyd, die overleed bij een geweldadig politieoptreden, gemaakt door de kunstenaar NovaDead. Het kunstwerk is een oproep van de stad Brussel tegen racisme en roept tegelijkertijd op tot vrede, geweldloosheid en hoop. Je raakt er makkelijk met bus 57 en tram 93 via de halte Over de Bruggen.

Le Dinosaure Transparent

Vincent Glowinski // Le dinosaure transparent © Eric Danhier

“Bij het bedenken van werken voor stadsmuren zoek ik altijd naar een opvallend beeld. Ik zou willen dat mijn werken in de stad als een venster fungeren naar een nieuwe denkbeeldige wereld”, aldus de kunstenaar Vincent Glowinski. Met dit imposante werk heeft hij zeker en vast de aandacht getrokken. Je kan het bewonderen op de kruising tussen de Priemstraat en Cellebroersstraat, op wandelafstand (10 min) van het metrostation De Brouckère (metrolijnen 1 en 5).

Déplacer des montagnes

© Parcours Streetart

Als ware ‘helden van iedere dag’ zet het kunstwerk “Déplacer des montagnes” de netheidswerkers op een kunstzinnige manier in de kijker. Het kunstwerk is deel van de campagne voor openbare netheid van de stad Brussel en telt vier werken. Het beeldmateriaal bestaat in de vorm van affiches maar ook als muurschilderingen, gemaakt met de sjabloontechniek. Het kunstwerk vind je vlakbij de halte Washuis (lijn 46).

Le M.U.R.

© visit.brussels

De M.U.R. (Moduleerbaar, Urban en Reactief) is een concept dat werd bedacht door de gelijknamige Franse vereniging. Het concept bestaat erin dat reclameborden tot een soort openluchtmuseum worden omgevormd, waarbij de ene affiche de andere bedekt. Eén van deze werken vind je op de Kiekenmarkt, vlakbij het metrostation De Brouckère (lijnen 1 en 5).

Poincaré

© Linda De Volder

Kunstenaar SozyOne creëerde de abstracte en kleurrijke vormen die dit reusachtige gezicht vormen. Je vind het kunstwerk in Anderlecht en is makkelijk bereikbaar met de bus en tram via de halte Anderlechtsepoort (lijn 46, 51 en 82).

Obêtre Installation

© visit.brussels

Deze installatie van kunstenaar Obêtre op de muur tussen Centrum voor Hedendaags Kunst WIELS en het Cultureel Centrum Le BRASS werd volledig gemaakt met hout dat werd ingezameld bij de buren. Absoluut de moeite om even een kijkje te gaan nemen met de tram (lijn 97) of bus (lijnen 49 en 50) met de halte Wiels!

Parcours Streetart

Krijg je niet genoeg van de kunstwerken in Brussel? Bekijk dan zeker de kaart van Parcours Streetart en ontdek nog veel meer kunstwerken! En voor de echte streetartliefhebbers: momenteel loopt de tentoonstelling “Banksy: Genius or Vandal?” in Brussel.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous