Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Waar kan je dieren spotten in Brussel?

De hele zomer lang geven we je tips voor uitjes die je kan doen met de MIVB. Vandaag vertellen we je waar je dieren kan spotten in Brussel. Follow the leader !

Het Josaphatpark

Het Josaphatpark is meer dan honderd jaar oud en dè groene long van Schaarbeek. Je geraakt er gemakkelijk met de bus of de tram. Veel buurtbewoners en Brusselaars komen hier dan ook een frisse neus halen.

Niet ver van de Chazallaan (waar bussen 64, 65 en tram 7 je afzetten) kan je enkele dieren bewonderen. Je vindt er een weide met ezels (genaamd Gribouille en Camille), konijnen (zonder naam) en verschillende kippensoorten. Maar dat is niet alles!

Je zal er misschien ook twee paarden kruisen die goed gekend zijn in de gemeente: Taram en Domino. Normaal gezien werken ze voor de schoonmaakdienst van de gemeente, maar af en toe wagen ze zich ook in het park, voor het plezier van jong en oud.

Een beetje verder huizen enkele eendjes in een vijver. Ze doen daar aan co-housing met Canadese ganzen.

De boerderij Nos Pilifs

Sinds de indienststelling van buslijn 56 is de boerderij toegankelijker dan ooit. Je geraakt er rechtstreeks vanaf Schuman, het gemeentehuis van Schaarbeek of Docks.

Behalve schoolactiviteiten die eerder pedagogisch van aard zijn, kan je er ook workshops volgen voor eco-tuinieren en is er de verkoop van kerstbomen. Bovendien huizen er in het park van 5 ha een heleboel dieren: koeien, varkens, konijnen, kippen, geiten, ezels, schapen, paarden, ganzen,… ook weer voor groot en klein. Het park is elke dag toegankelijk tussen 8u en 19u.

Boerderij Nos Pilifs

Trassersweg 347, 1120 Brussel

Bus 53, 56 (halte Nos Pilifs)

Kinderboerderij Maximiliaanpark

Midden in het stadscentrum, naast de kleine ring, vinden we de vredige kinderboerderij van het Maximiliaanpark. Misschien zag je al eens schattige varkentjes toen je uit het metrostation IJzer kwam? Zij wonen in de boerderij. Paarden, pony’s, ezels, geiten, schapen, konijnen, kippen, pauwen, eenden en ganzen wonen er gezellig samen sinds 1988. De zeer centrale ligging herinnert er ons aan dat Brussel veel groener is dan je denkt.

Boerderij Maximiliaanpark

Schipperijkaai 8, Brussel

Metro : IJzer

Open van maandag tot vrijdag, van 9u30-17u.

Sauvagèrepark

Dit park in Ukkel is een beetje minder toegankelijk via het openbaar vervoer, maar zeker een omweg waard. Je kan er geraken met lijnen 4, 37, 43, 51, 60, en 97, als je daarna nog een eindje stapt. Er zijn verschillende speeltuigen voor de kleintjes en op je wandeling zal je een kooi met vogels tegenkomen (kippen, eenden en ganzen), een weide met schapen en gieten en een meer met zwanen, die het geheel een sprookjesachtige tint geven.

En als bonus…

Willen jullie liever in de metro blijven? Als je wil, kan je daar ook dieren spotten. Zo is er bijvoorbeeld het standbeeld van Rik Poot in het station Herrmann-Debroux. Het kwam er in 1985 op perron 1: het werk van drie meter hoog stelt een man en een paard voor die, opgesloten in de metrotunnel, ons nostalgisch vertellen over de pure natuur, de oerkrachten en levensenergie. Inspirerend, toch?

Ontdek onze interactieve kaart over kunst in de metro.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous