Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
Search
Close this search box.
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Brusselse metro’s krijgen nieuw jasje

Met de komst van de nieuwe M7-metro’s hebben ook de oudere MX’en een beetje moderniteit verdiend. Dus besloten we om ze een opknapbeurt te geven door hun interieur opnieuw in te richten. Heb jij al één van de beklede metro’s gezien?

Pimp my metro

Je kan al even de “gepimpte” metrotoestellen op lijnen 2 en 6 van ons netwerk bewonderen. Dit zijn de oranje metro’s, beter bekend als “MX”. Hun interieur werd heringericht met visuals van acht emblematische plaatsen in Brussel:

  • de Grote Markt
  • het Poelaertplein
  • de Kunstberg
  • de Koninklijke Serres van Laken
  • het Atomium
  • het Jubelpark
  • het Koninklijk Paleis
  • de Basiliek van Koekelberg

Dankzij de samenwerking met Visit Brussels kunnen we jou met deze prachtige foto’s van ons mooie Brussel verwennen.

Hoe lang duurt het om een metro aan te kleden?

Er gaat ongeveer anderhalve maand tot twee maanden voorbereiding vooraf om de foto’s te nemen en het werk te plannen: dit is de eerste fase van het project. Dan volgt de tweede fase, waarin de foto’s worden bewerkt en geretoucheerd. Een intern team van grafici maakt dan van die foto’s dan een digitale bestand, zo aangepast dat de foto’s mooi passen in een metro en op stickers kunnen gedrukt worden. Dat is een werk van lange adem! De grafici moeten de foto’s op ware grootte bewerken, wat hun taak moeilijker maakt.

In een derde fase is het uiteraard noodzakelijk dat het metrotoestel dat zal worden bekleed, wordt gereserveerd. Deze metro zal niet kunnen rijden tijdens de bestickering. Gezien de complexe organisatie en drukte van het Brusselse openbaar vervoer moet dit ruim van tevoren worden gepland.

Tenslotte plaatsen specialisten de stickers. Dat werk duurt ongeveer twee dagen. We doen dit meestal in het weekend, omdat we dan makkelijker een metro kunnen missen.

Niet zo lang geleden deelden we een video om jou een kijkje achter de schermen van dit project te geven.

Een makeover voor de MX’en

Met dit designproject kan je een toeristische attractie in Brussel bewonderen zonder jouw zitplaats te verlaten, dankzij 360°-foto’s binnenin de MX-metrotoestellen. Maar omdat beelden meer zeggen dan woorden, zijn hier de foto’s van de metro’s die al op ons net rijden.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous