Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Kickstart je loopbaan als Young Starter

Stel… Je haalt binnenkort je bachelor of master in een technische richting of hebt dat diploma pas op zak. Je wil een job die zin geeft, zoals werken aan duurzame mobiliteit. Maar je proeft graag nog van verschillende functies, voor je loopbaan een duidelijke wending te geven? Ontdek hoe jij bij de MIVB als Young Starter, net als Blanche en Mathieu, kan proeven van 3 jobs met garantie op een vast contract. In 2022 werft de MIVB werft 13 Young Starters aan!

Project Young Starter

Als Young Starter proef je gedurende 2 jaar van 3 verschillende jobs. Tijdens 3 periodes van telkens 8 maanden trek je op ontdekking en leer je de Brusselse vervoersmaatschappij en haar verschillende beroepen goed kennen. Je leert bij en krijgt een idee van wat je echt wil, voor je jouw loopbaan een bepaalde richting uitstuurt. En dat allemaal met een contract van onbepaalde duur.

Je kiest de opdrachten in functie van je profiel, je competenties en interesses. De MIVB past die in haar dagelijkse werking en behoeften. Naast leren on the job, krijg je een heel pakket aan opleidingen en begeleiden we je bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

Young Starter is ideaal omdat:

  • je verschillende rollen krijgt bij projecten met een hoge meerwaarde;
  • je een brede kennis opdoet van de verschillende stielen, strategie en technologische evoluties dankzij een taste & try out-traject. Je kiest nadien voor het domein dat jou het beste ligt;
  • je je vaardigheden ten dienste van een duurzamere mobiliteit stelt en zo bijraagt tot een betere levenskwaliteit in Brussel;
  • je leert van ervaren collega’s die je ondersteunen doorheen het volledige traject;
  • je kan rekenen op een coaching on the job en een opleidingsprogramma op maat;
  • je een contract krijgt van onbepaalde duur en een aantrekkelijk en competitief loon vanaf dag één!

Blanche en Mathieu, Young Starters bij de MIVB

Niemand beter dan de Young Starters zelf om je meer uitleg te geven over het programma. We gingen langs bij Blanche en Mathieu.

young starter mivb loopbaan starten na einde studies

Hoe lang zijn jullie al bij de MIVB?

“Ik begon 10 maanden geleden bij de metro, in hetzelfde team als Blanche. Sinds kort werk ik bij de signalisatieploeg van de tram”, legt Mathieu uit. “Ik startte in oktober 2020 bij de MIVB,” vertelt Blanche. “Dus ik ben al aan mijn derde opdracht bezig. Ik maakte eerst deel uit van het team Interne Audit. Daar voerde ik risicoanalyses uit en stelde risicobeperkende maatregelen voor. Daarna ging ik bij de metro aan de slag, waar ik een opdracht uitvoerde met Mathieu. Voor mijn derde en laatste opdracht, kwam ik bij het team van de waterstofbus terecht. Ik werk specifiek aan het mobiele laadstation voor dit nieuw type bus.”

Werk je liefst op het terrein of op kantoor?

“Dat is precies wat deze formule zo tof maakt,” antwoordt Mathieu. “Dat hangt namelijk af van de opdracht. Er is zeer veel keuze: op het terrein, maar ook bij de marketingdienst, financiën of human resources. Dat is meteen ook de sterkte van het programma. We proeven van alles gedurende twee jaar. Voor onze opdracht bij de metro bijvoorbeeld, zaten we meer aan de operationele kant. Met de komst van de nieuwe M7-metrostellen zijn er heel veel nieuwe onderdelen die je moet ontvangen, stockeren, het onderhoud van de voertuigen organiseren,…”

De gelegenheid dus om vanalles te ontdekken?

“We verkennen verschillende afdelingen en krijgen aanmoedigingen om te variëren”, bevestigt Blanche. “Voor onze keuze overleggen we met de mentoren die uitleggen wat de voorgestelde opdracht inhoudt. Dit is een echt voordeel”, voegt Mathieu eraan toe. “Wij krijgen de kans om in 2 jaar tijd 3 verschillende beroepservaringen op te doen, terwijl wij begeleid worden om te vinden wat bij ons past. Een mentor coacht en traint ons tijdens elke opdracht. Hij of zij is expert in zijn vakgebied, zorgt ervoor dat we goed in het team passen en deelt zijn interne contacten. Wij krijgen een gepersonaliseerde opleiding en follow-up. Echt op maat gemaakt!”

Wat willen jullie zeggen aan wie nog twijfelt?

“Als je bij de MIVB werkt, heb je een concrete impact op de samenleving. We werken mee aan de toekomst, helpen om de CO2-uitstoot te verminderen,…”, aldus Blanche. “Het geeft duidelijk zin aan een job. We helpen Brussel properder en rustiger te maken, zodat het aangenamer leven is”, voegt Mathieu enthousiast toe. “En niet te vergeten: de werksfeer”, vult Blanche aan. “We vormen een hecht team met de Young Starters. We organiseren afterwork-events of gaan samen een stukje eten. We hadden zelfs al het idee een bowlingteam te starten.”

Heb je binnenkort jouw bachelor of master in de technische richting op zak? We zoeken in 2022 maar liefst 13 Young Starters. Solliciteer op jobs.stib-mivb.be

  • Nog een getuigenis? Bekijk het videoportret van Marianne, Young Starter bij de MIVB.
Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous