Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

De MIVB lanceert zich op de NFT-markt

Er staat heel wat te gebeuren in de wereld van morgen: de metaverse, cryptocurrency, digitalisering en automatisering van diensten, robotisering van menselijke relaties… De MIVB blijft een pionier op vlak van innovatie en de NFT-markt vormt daarop geen uitzondering. Jenti, NFT-expert bij de MIVB, legt ons uit hoe dat in zijn werk gaat.

Wat is een NFT?

“Mocht je niet weten wat een NFT is, dat staat voor Non-Fungible Token. Het is eigenlijk een digitaal certificaat dat bewijst dat iets jouw eigendom is.” Binnekort zal je deze NFT’s kunnen aanschaffen via onze BOOTIK-NFT, legt Jenti uit. “Dat is het onlineplatform waar je de certificaten zal kunnen aankopen”.

Hoe ziet zo een NFT er concreet uit?

Eenmaal in de BOOTIK-NFT, krijg je toegang tot een digitale catalogus waar je NFT’s kan kopen. Aangezien NFT’s een soort van tokens zijn en alles gebaseerd is op de BlockChain, verloopt dat in alle veiligheid. “We beginnen in eerste instantie in een testfase met de verkoop van de kunstwerken in onze metrostations. We beginnen met kunst, want we zitten nog in een experimentele fase.”

Onvergetelijke momenten als NFT’s

“Er zijn natuurlijk heel erg veel mooie momenten die je in een latere fase zal kunnen aankopen. Denk maar aan de eerste tweet van de MIVB of de eerste PDF van het netplan”, vertelt Jenti. Maar ook minder tastbare zaken kunnen in de toekomst aangeboden worden als NFT: “Er zijn ook heel wat momenten waarin iedereen zich in herkent, zoals bijvoorbeeld de perfect getimede overstap, een rit zonder vertraging of waarom ook niet: een staking die niet is doorgegaan.”

Wat kost zo een NFT?

Investeren in NFT’s heeft zijn prijs! Maar ook daar is goed over nagedacht: “Geen zorgen! We willen dat deze NFT’s zo betaalbaar mogelijk zijn. Daarom gaan we ook onze eigen cryptocurrency, MIVB-COINS, op de markt brengen. Je kan ze inwisselen via de automaten op straat en in de stations. Je kan transacties met deze munt uitvoeren in onze BOOTIK-NFT”.

Hoe lang zullen deze NFT’s te koop zijn?

“Dat is een goede vraag. Ook al is deze technologie momenteel speculatief, niets staat vast. We gaan ons op deze nieuwe markt begeven en kijken hoe onze passagiers reageren. Het NFT-team van de MIVB heeft hard aan dit project gewerkt en we zijn er bijzonder trots op dat we het hebben verwezenlijkt! Nog maar een jaar geleden, op 1 april, toen de directie ons haar GO gaf om het project te lanceren, dachten we allemaal dat het een 1-aprilgrap was, zoals toen de MIVB aankondigde dat ze weer paarden op haar net zou zetten…

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous