Vorige week hebben we de hulp van onze Facebook-volgers ingeroepen om het baasje van Macha terug te vinden. Het maltezer hondje liep zonder halsband onze stelplaats in Woluwe binnen… Dit is het verhaal.
Op donderdag 23 februari viel de mond van onze werknemers in de stelplaats Woluwe open, toen dit hondje zomaar kwam binnenwandelen in de Tervurenlaan. Het liep daar zonder halsband en werd meteen vertroeteld door ons personeel: zij hebben er dan ook voor gekozen om haar veilig vast te leggen – ver weg van de auto’s dus – in plaats van haar buiten te jagen, en ze gingen op zoek naar haar baasjes.
Intussen werd een foto doorgestuurd naar de dienst communicatie, en de foto werd meteen op onze Facebook pagina geplaatst. Binnen enkele minuten werd het bericht honderden keren gedeeld in alle hoeken van Brussel. Wie weet had haar baasje het bericht ook wel zien passeren?
De dierenarts werd erbij geroepen om het beestje te identificeren: het hondje heet Macha en is 13 jaar. Christian, die het beestje onder zijn hoede genomen had, probeert de baasjes te bereiken, maar dat is helaas geen succes.
Ondertussen kregen we via de Facebookpagina “Pet Alert Bruxelles” bericht van een familielid van haar baasjes… vanuit Zwitserland! Het is de kleindochter van het baasje van Macha. Aan de telefoon vertelt ze wat er is gebeurd: “Het baasje van Macha is onlangs overleden, tijdens een ziekenhuisopname. Daarom kregen we geen antwoord op onze telefoontjes… jammer genoeg. Macha werd vervolgens geadopteerd door de dochter van haar baasje. Eén moment van onoplettendheid was echter genoeg om te ontsnappen. Ondanks haar leeftijd is Macha ontsnapt om haar baasje terug te vinden, want zij verstaat het natuurlijk niet dat ze haar baasje plots niet meer ziet,” legt Christian uit.
Dit verhaal is een wijze les voor iedereen, zegt Christian: “De mensheid kan veel leren van de dierenwereld. Ikzelf ben op mijn gevoel afgegaan, en heb gereageerd vanuit mijn liefde voor dieren. Ik hoop dat de liefde, de trouwheid en alle risico’s die Macha genomen heeft om haar baasje te proberen terug te vinden, erkend zal worden”.
Dit mooie verhaal gaan we nog lang onthouden, in Woluwe en elders.