Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

MIVB-date: reis door de tijd in het atelier Kuregem

Vorige week nodigden we een aantal trouwe MIVB-volgers uit die hyperactief zijn op social media, om een reis door de tijd te maken. We gingen op ontdekking in het atelier in de Kuregemstraat, waar onze collega’s een heel specifieke knowhow bezitten.

ensemble du personnel occupé, 9 septembre 1942
actieve MIVB’ers in Kuregem op 9 september 1942

Om deze social media fans op hun (geheime) bestemming te brengen, reserveerden we een oude tram die wat kerstversiering kreeg in het Trammuseum. Feeststemming gegarandeerd!

De tram werd trouwens bestuurd door een super enthousiaste Yves, die vroeger bij ons trambestuurder was:

Een veelzijdig atelier

Meneer Piraux, de verantwoordelijke van het atelier, gaf vol passie uitleg over de verschillende activiteiten in het atelier van Kuregem. De mensen daar bezitten een zeer unieke kennis, die je nergens anders kan leren.

Herstofferen van de zitjes in bus en tram (we hadden het er in augustus al over), herstellen van trams die een ongeval hadden, herstellen van onderdelen… we gingen door het volledige atelier.

Na de rondleiding was er een quiz, en degenen die het best opgelet hadden kregen een beloning 🙂
Ze konden een paar monopoly’s winnen, en kregen een aantal gepersonaliseerde voorwerpen uit de MIVB-store.

 

 

Het atelier in de Kuregemstraat verhuist binnenkort naar de nieuwe site in Haren. Onze trams zullen dus niet zo lang meer naar de Kuregemstraat komen voor herstelling. Alweer tijd voor een nieuwe pagina in de MIVB-geschiedenis.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous