Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Top vreemdste verloren voorwerpen

De dienst Verloren Voorwerpen verhuist van de Naamsepoort naar het station Kruidtuin. Onze dienst zag tussen de 15.000 en 20.000 voorwerpen passeren.

Een moment van onoplettendheid, een boeiend gesprek en het is prijs: je vergeet je paraplu, sjaal of MOBIB-kaart op het perron of in een voertuig. Een medewerker van de MIVB of een bestuurder die het voorwerp vindt zal het op het einde van zijn dienst afgeven in de remise, een KIOSK of een BOOTIK. De voorwerpen worden overgebracht naar de dienst Verloren Voorwerpen in metrostation Kruidtuin.

De vaakst verloren voorwerpen zijn klassiekers zoals portefeuilles, handschoenen, brillen of sleutels. Maar de dienst Verloren Voorwerpen van de MIVB heeft al heel wat zeldzamere objecten zien voorbijkomen. Oordeel zelf:

  1. Toga
  2. Koffer met materiaal van een orkestmeester uit Keulen
  3. Trompet
  4. Kunstgebit
  5. Elektrische gitaar
  6. Zelfgemaakte pornofilm
  7. Een fiets zonder zadel
  8. Tas met champagne, worst en lekkernij uit Frankrijk (Nieuwjaar)

De geschiedenis kan ons niet vertellen of de eigenaar van de fiets hem is komen ophalen (misschien vond hij de metro gewoon sneller?), maar heel veel voorwerpen wachten nog op hun eigenaar. Gemiddeld vindt 29,3% van de verloren voorwerpen zijn eigenaar terug. De meeste voorwerpen worden maximum twee à drie maanden bijgehouden. De MIVB gaat actief op zoek naar de eigenaar: via telefoon, de sociale media of de bank als het gaat om een bankkaart.

Wat als je iets bent verloren?

Vul dan het formulier in dat je op onze website vindt. We nemen contact op met jou zodra we je voorwerp hebben teruggevonden. Een andere optie is contact opnemen met onze Customer Care op 070 23 2000, via onze Facebookpagina of onze Twitteraccount.

Ons kantoor van de verloren voorwerpen bevindt zich in het metrostation Kruidtuin en is open van 12 tot 18 uur op maandag en woensdag. Een verloren voorwerp wordt je teruggegeven op vertoon van je identiteitskaart. Er worden  5 administratieve kosten aangerekend. Je dient een ontvangstbewijs te ondertekenen waaraan een kopie van je identiteitskaart wordt gehecht.

Wat als je een voorwerp vindt?

Speel geen detective! Geef het af aan een medewerker van de MIVB die de zaak verder zal afhandelen

Wat doet de MIVB met de niet-opgehaalde voorwerpen?

De MIVB schenkt de niet-opgehaalde voorwerpen aan vier verenigingen: OxfamThermos, WWO en het opleidingscentrum CF2M.

 

 

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous