Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Urban sketchers : onze stelplaatsen geschetst

Donderdagavond 12 december. Nieuwsgierige blikken van collega’s in de stelplaats in de Koningslaan. Een twintigtal urban sketchers installeren zich in alle rust om de stelplaats en haar voertuigen nauwgezet te schetsen.

Elk jaar organiseert het social mediateam een dergelijk bezoek. We nodigden reeds bloggers uit, instagrammers… en deze keer wilden we onze voorzieningen laten zien aan kunstenaars.

Zo gezegd, zo gedaan. We nodigden urban sketchers uit, dat zijn mensen die tekenen: levende mensen, maar evengoed een plaats, een event, een voorwerp. In de Belgische Facebookgroep Urban Sketchers zitten bijna 2000 mensen. We hadden het er al eens over in een blogpost uit 2015.

Koningslaan en Marconi

Op donderdag 12 december nodigden we hen uit op een plek die normaal gezien niet toegankelijk is voor het grote publiek. Elke dag werken wij op die plaats en we waren benieuwd naar de interpretatie van de kunstenaars. 

Ook een ideale gelegenheid om de tram nog eens in de spotlight te zetten ter ere van de 150ste verjaardag van de tram: we hebben hen de stelplaatsen Koningslaan en Marconi laten zien.

De genodigden waren heel enthousiast met de uitnodiging en gingen meteen na aankomst aan de slag. Ze konden eerst de historische stelplaats in de Koninglaan ontdekken. Vervolgens maakten ze in een historische tram van het Trammuseum een serieuze sprong in de tijd: de tram zette hen af aan de splinternieuwe stelplaats Marconi, die nog maar in april 2018 werd ingehuldigd.

We hebben steeds met alle veiligheidsvoorschriften rekening gehouden, en konden een aantal voorwerpen ter beschikking stellen voor onze bezoekers. The floor was lava voor Tram 3138, wat een plezier om dat te schetsen!

Foto’s

In de stelplaats Koningslaan werden onze genodigden opgevangen door Giovanni, die als vrijwilliger werkt voor het Trammuseum.

In de stelplaats Marconi
(c) Sonia Vande Velde – © reproductie verboden
(c) Aliette Parfonry – reproduction interdite – reproductie verboden
(c) Marc Dewelde – reproductie verboden
(c) Gwena Ansieau – reproductie verboden
(c) Chris Perdieus – reproduction interdite – reproductie verboden

(c) Lisette Delooz – reproductie verboden
(c) Ryo Inagaki – reproductie verboden
(c) Corinne Raes – reproduction interdite – reproductie verboden
(c) Geneviève Ghyoot – reproductie verboden
(c) Raoul Cambier – reproductie verboden
chris perdiens urban sketchers
(c) Chris Perdieus – reproduction interdite – reproductie verboden
dries moonen urban sketchers
(c) Dries Moonen – reproduction interdite – reproductie verboden
martine rome urban sketchers
(c) Martine Rome – reproduction interdite – reproductie verboden
(c) Satu Burke – reproductie verboden
(c) Barbara Luel – reproductie verboden

Resultaat 

Om hen te bedanken voor hun bezoek en hun mooie sketches hebben de kunstenaars een MOBIB-koffer Blake & Mortimer cadeau gekregen… voor deze tekenfans was de cirkel rond!

urban sketchers belgium
Onze genodigde tekenaars voor tram 1064 van het Trammuseum
Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous