Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Vaarwel, @STIB_fail

Bestaat er iets gênanter voor een bedrijf dan iemand die zijn gebreken in de verf zet op sociale media ? Dat was de rol die @STIB_fail speelde op Twitter. Hij besloot echter zijn account te sluiten. We leggen uit waarom …

Kwinten Lambrecht start zijn missie 3 jaar geleden. Hij is zopas maar moeilijk terug thuis geraakt met het openbaar vervoer en uit frustratie besluit hij op een Twitteraccount alle slechte ervaringen en klachten van reizigers te bundelen. Al snel wordt @STIB_fail een echte referentie. Mistevreden reizigers krijgen de gewoonte om hem bijna systematisch te vermelden in geval van problemen.

In die tijd is de MIVB nog niet echt actief op sociale media. Kwintens doel is de stem van de reizigers te laten horen aan een bedrijf dat voor hem lijkt op een “administratief monster”.

Op zijn blog legt hij het zo uit :

Het grote doel van dit account was om mensen een gezamenlijke stem te geven en om zoveel mogelijk druk te zetten op de MIVB  zodat ze zich als organisatie op sociale media zouden engageren. En druk zetten moest niet altijd door middel van negativiteit en bashing.

Naast grappige foto’s vanop het net, lanceert @STIB_fail trouwens de hashtag #STIBsongs.

In november 2013 wagen we de sprong. We openen onze Twitteraccount, posten onvoorziene storingen en antwoorden op vragen.

STIB_fail heeft dus geen bestaansreden meer, zijn doel is bereikt.

Vandaag proberen we op elke tweet en Facebookpost een concreet antwoord te geven en onze gebruikers te helpen. Het gebeurt al eens dat we creatief antwoorden op bepaalde “speciale” berichten (link mean tweet), maar we proberen altijd transparant te blijven zodat we onze dienstverlening zoveel mogelijk kunnen verbeteren. Elk bericht of elke suggestie vindt zijn weg naar de juiste dienst zodat zij het probleem kunnen oplossen of er in de toekomst rekening mee houden.

Kwinten besluit dus zijn Twitteraccount te sluiten en we zijn het snel eens dat we een “virtuele” begrafenis organiseren. We opteren voor een remake van de begingeneriek van Six Feet Under, een televisiereeks die het verhaal vertelt van een familie van begrafenisondernemers.

We maken voor de gelegenheid een heus haltebord met  de avatar van STIB_fail.

De meeste beelden in het filmpje worden gedraaid in de stelplaats Delta en Kwinten speelt zelfs een rolletje !

RIP, @STIB_fail !

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous