Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

5 redenen waarom buschauffeur ook voor vrouwen een fantastisch beroep is

Een bus besturen is allesbehalve een mannenjob. Michèle werkt als buschauffeur bij de MIVB en zij ziet meer vrouwelijke collega’s zeker zitten! Michèle somt hieronder vijf redenen op om buschauffeur te worden. 

1. Mensen helpen

“Ik heb niet alleen het geluk om veel mensen te ontmoeten en hen naar school of het werk te brengen, maar ik draag ook mijn steentje bij aan de verbetering van de mobiliteit in Brussel!”

2. Opleiding op maat

“Voor ik aan de slag ging bij de MIVB had ik zelfs nog geen rijbewijs B! Dankzij de verschillende opleidingen ben ik nu een volleerd chauffeur.”

3. Aantrekkelijke loonvoorwaarden

“Naast een aantrekkelijk salaris en talrijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, groepsverzekering, ziektekosten- en hospitalisatieverzekering…) krijgen we premies voor prestaties in het weekend.”

4. Super collega’s

“Het klopt dat ik veel mannelijke collega’s heb, maar ik vind dat de wereld van de buschauffeurs veel veranderd is. We zijn boven alles vrienden en collega’s die elkaar helpen.”

5. Multiculturele werkomgeving

“Eén van de grootste troeven van de MIVB is haar multiculturaliteit. Onder mijn 8.800 collega’s bevinden zich mannen en vrouwen van alle leeftijden en culturen. En die diversiteit is in alle opzichten verrijkend!”

Wil jij graag een zinvolle job uitoefenen, in een leuke sfeer en onder aantrekkelijke voorwaarden? Surf dan snel naar https://jobs.stib-mivb.be en ontdek er alle vacatures. Momenteel is 10% van onze werknemers een vrouw… we hopen jou gauw te mogen ontmoeten, als nieuwe collega?

 

Ontdek het verhaal van buschauffeur Nadia:

De MIVB werft aan: infografiek

chauffeur bus vrouwen

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous