Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Buslijn 28? Al 50 jaar dienst!

Om de 50ste verjaardag van buslijn 28 te vieren rijden er op zaterdag 30 maart zeven historische bussen op de lijn, bovenop de normale voertuigen. Je kan de oude bussen bovendien gratis nemen.

Van tram tot hybride bussen

Lijn 28 was aanvankelijk een tramlijn, voor ze vanaf november 1969 werd uitgebaat met bussen. In die beginjaren verbonden de traditionele gele bussen de Munt met het Sint-Lambertusplein. De lijn doorstond met brio de evolutie en wijzigingen van het net. In 2018 vervoerde ze maar liefst 1 miljoen reizigers! Een jaar later verschenen hybride elektrische bussen van de jongste generatie op de 28. Niet slecht voor een vijftiger.

Reizen zoals toen

Op 30 maart krijgt lijn 28 een mooie hommage. Een halve eeuw na haar geboorte rijden er zeven historische bussen van het Trammuseum, uit de jaren ’60 en ’90, op de lijn. Liefhebbers kunnen aan boord stappen van een van de oldtimers die om het kwartier tussen de andere voertuigen zullen rijden, van 11 en 19 uur. Kers op de taart: op de historische bussen rijd je gratis.
Vrijwilligers van het Trammuseum, die een passie hebben voor het openbaar vervoer, zullen de “oudjes” besturen.

Aftrap zomerseizoen Trammuseum

Wat is er beter dan een verjaardagsfeest om je zomerseizoen af te trappen?
Het Trammuseum opent de deuren tijdens de namiddag op woensdag, zaterdag en zondagen van april tot en met september. Er is een uitgebreide verzameling voertuigen te zien die gedurende een eeuw door de straten van de hoofdstad reden.
Tijdens de weekends kunnen bezoekers aan boord stappen van historische trams en langs de Tervurenlaan rijden door het Zoniënwoud, of op zon- en feestdagen verschillende wijken ontdekken tussen het museum en het stadscentrum aan boord van een oldtimer-bus.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous