Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Verrassende figuren op het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is meer dan alleen maar een manier om van A naar B te komen. Het is een ware schatkist aan menselijke verhalen, een podium waarop elke dag onverwachte taferelen zich ontvouwen. Hier zijn enkele van de meest memorabele personages die je kunt tegenkomen tijdens jouw reizen met de metro, tram en bus.

1. Gandalf in de metro

Beeld je in, je zit in de metro, kijkt opzij en ziet plots Ian McKellen! De acteur bekend als Gandalf uit “Lord of The Rings” en Magneto uit “X-men” lijkt een snellere manier gevonden te hebben om in Mordor te geraken.

Metro Ian McKellen  Gandalf Magneto

2. De uilendrager

Wie heeft er een kat of hond nodig als je met een uil kunt reizen? Deze vogel, vastgeklampt aan de schouder van zijn eigenaar, lijkt meer geïnteresseerd in het bestuderen van de reizigers dan in de rit zelf. Misschien zoekt hij naar Hogwarts?

Chouettes metro Harry Potter

3. De spookmetro

Niemand heeft ons ooit verteld over paranormale gebeurtenissen op onze lijnen! Gelukkig valideert dit spook netjes zijn abonnement bij het instappen in ons voertuig. Hij heeft waarschijnlijk ons artikel over dit onderwerp aandachtig gelezen: 5 goede redenen om je Mobib-kaart te valideren.

4. Muziek voor IEDEREEN

Inderdaad, het is vaak zo dat mensen in het openbaar vervoer oortjes of koptelefoons dragen. Deze man besloot om zijn kat ook van de muziek te laten genieten. Hoewel de kat de melodie niet lijkt te waarderen.

Chat musique transports publics

5. Iets om je bezig te houden tijdens je reis

Terwijl sommigen naar muziek luisteren, anderen lezen, en weer anderen hun telefoon gebruiken om te zien wat er gebeurt op sociale media, heeft deze persoon besloten om simpelweg op een spelconsole te spelen. We hopen alleen dat er niet in een vlaag van woede een controller is weggevlogen…

Jeux vidéos trajet console

6. Een Avenger op ons net!

Goed kijken, want je zou wel eens Spider-Man op ons net kunnen spotten. Blijkbaar heeft hij besloten om de metro te gebruiken in plaats van webben te slingeren. Wees gerust, we hebben hem opgedragen om zijn krachten niet te gebruiken in ons vervoer… dat kan snel lastig worden voor onze reizigers.

7. Ideetje voor een powernap?

Slapen in het openbaar vervoer is niet makkelijk. Je weet niet waar je je hoofd moet leggen. Wees vindingrijk! Neem een voorbeeld aan deze man die een Twix gebruikt als kussen. Potentieel risico: chocolade op een deel van je gezicht!

Dormir transports biscuit oreiller

8. En nog een kat!

Een vrij bijzondere passagier maakt vaak gebruik van onze voertuigen. Akuma is een kat die vaak de bus neemt met zijn baasje om zich door Brussel te verplaatsen. Maar geen zorgen! Hij zal niemands plaats innemen. Hij zit op zijn krabpaal en observeert aandachtig het landschap.

9. Het is bijna Made in Asia

Hier alvast enkele kostuumideeën die je mogelijk kunt dragen voor de volgende editie van Made in Asia. Verras ons!

10. Ah een vrij plekje… of toch niet?


We sluiten af met deze man die een kostuum draagt van het personage van de non, uit de gelijknamige horrorfilm. We moeten toegeven dat we sterk zouden aarzelen om die vrije plaats in te nemen. Een demonische bezetenheid is niet bepaald een geweldige ervaring.

Place libre nonne horreur

Deze opmerkelijke ontmoetingen herinneren ons eraan dat het openbaar vervoer een plek is waar het leven in al zijn vormen samenkomt. Het is een plek van verbinding, humor en soms een beetje magie. Laten we die ruimte respecteren en koesteren, terwijl we genieten van de kleine momenten die onze dag kleuren.

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous