De Brouckère, een station in een nieuw jasje

Meer licht, aangenamer, toegankelijker… Nu de renovatie van het metrostation De Brouckère is afgelopen kunnen de reizigers terecht in een splinternieuw station in het hart van de hoofdstad!

De renovatie van het station verliep volgens de principes van het BREEAM-programma, dat bedrijven aanspoort duurzaam te werk te gaan:

  • Meer natuurlijk licht dankzij “lichtzuilen” en energiezuinige LED-verlichting
  • Gebruik van duurzame en niet-vervuilende materialen
  • Afvalsortering via test van een nieuw type vuilnisbak
  • Zuinig waterbeheer door sensoren die eventuele lekken detecteren

Daarnaast zorgde de renovatie van het metrostation ook voor:

  • een nieuwe toegang die de perrons verbindt met de lokettenzaal op de hoek van het Muntplein en de Bisschopstraat
  • meer ruimte en betere organisatie van de wandelstromen, onder meer dankzij 2 extra trappen en 3 extra roltrappen
  • grotere perrons voor meer comfort, toegankelijkheid en veiligheid

De lokettenzaal is twee keer groter geworden en de zone voor winkels is aangenamer.