Startpagina MIVB Stories
MIVB stories, welkom achter de schermen van de MIVB
MIVB stories, WELKOM ACHTER DE SCHERMEN VAN DE MIVB
MIVB stories

Waarom je nu bij de MIVB moet solliciteren

Of beter, waarom niet? De MIVB zoekt jaarlijks nieuwe mensen om onze grote familie te versterken en dat is dit jaar niet anders. We zoeken maar liefst 760 paar handen om het Brusselse openbaar vervoer naar een hoger niveau te tillen.

Deze keer geen Chloë van de klantendienst, wel een Jenti van het sociale media team. Want ja, ook de pen achter dit stukje tekst werkt, nu ongeveer een jaar, voor de MIVB. Geen zorgen: deze blogpost is voor jou. Want waarom zou jij nu eigenlijk bij de MIVB moeten solliciteren?

760 nieuwe collega’s

Ik zei het al: de MIVB zoekt 760 nieuwe collega’s. Op dit moment staan er maar liefst 760 vacatures open, om precies te zijn. In 2021 kwamen er trouwens al 858 nieuwe mensen bij de MIVB werken. Met andere woorden: onze familie – ja, familie, echt waar! – van intussen meer dan 10.200 collega’s groeit snel en daar kan ook jij deel van uitmaken.

Van buschauffeur tot medewerker interne communicatie

Het grootste deel van die vacatures zijn voor buschauffeurs, tram- en metrobestuurders. Een ongelooflijk boeiende job met een maatschappelijke missie: dagelijks mensen vervoeren in Brussel. Naar het werk of de schoolbanken, op bezoek bij vrienden en familie of op weg naar hun belangrijke sollicitatiegesprek. Je laat Brussel letterlijk bewegen.

Ik hoor je natuurlijk al denken: “Maar ik kan helemaal geen bus besturen en ik heb daar geen rijbewijs voor!” Geen zorgen, want ook daar wordt voor gezorgd. Je krijgt de nodige opleiding(en) om een voorbeeldige chauffeur of bestuurder te worden. Hoe die opleiding eruit ziet? Dat lees je hier op onze blog, want samen met mijn collega’s heb ik jouw misschien toekomstige traject al op een verkorte manier mogen afleggen.

Naast bestuurders en chauffeurs heeft de MIVB natuurlijk nog mensen nodig die onze reizigers vlot op weg helpen. Denk maar aan dispatchers, reizigersinformatie, planners tot interne communicatie, technici en ingenieurs.

Once-in-a-lifetime projecten

Grote troef voor die laatste groep: je kan meewerken aan once-in-a-lifetime projecten. Momenteel bouwen onze collega’s volop aan metrolijn 3, een belangrijke stap die in de toekomst de Brusselaars nog beter met elkaar zal verbinden.

Dit soort projecten maken een belangrijk verschil voor onze reizigers, maar zo schrijf jij uiteindelijk mee een stukje geschiedenis. Je staat immers niet elke dag aan de wieg van een nieuwe metrolijn.

Metrolijn 3 is natuurlijk niet het enige grote project waar je – afhankelijk van jouw jobinhoud – aan meewerkt. Jaarlijks zijn er tal van nieuwigheden en uitdagingen die de MIVB aangaat. Denk maar aan nieuwe voertuigen zoals de hypermoderne metro M7 en tram TNG, de omslag die we maken naar een volledig elektrische busvloot, de multimodale Move Brussels-app, een volledig digtaal ticket,…

Eenheidsworst

Gruwel je al wanneer je het woord “eenheidsworst” nog maar leest? Dan ben je aan het juiste adres, want de MIVB gruwelt er even hard van. De MIVB doet niet alleen Brussel bewegen, Brussel doet ook de MIVB bewegen.

Met zo veel uitdagingen voor de toekomst voor onze neus, is er bijna geen ruimte voor routine. Bij geen enkele job. Onze chauffeurs en bestuurders zien elke dag nieuwe gezichten en leren nieuwe lijnen, type bussen, trams of metro’s kennen en onze IT’ers en techinici worden steeds opnieuw uitgedaagd door nieuwe projecten, … Kortom, allesbehalve eenheidsworst, eerder een superlatief van variatie. Het bougeert in Brussel en bij de MIVB.

Top employer

Daarbovenop: Het is hier gewoonweg een heel fijne en familiale omgeving. Voor het achtste jaar op rij krijgt de MIVB het label als Top Employer en dat krijg je niet zomaar. Concreet wil dat zeggen dat de MIVB probeert te zorgen voor een zo goed mogelijke werkomgeving voor hun werknemers, gaande van loon tot werkomstandigheden, integratie, opleiding en ontwikkeling, …

Maar ook biedt de MIVB een stabiele werkomgeving, een goed loon, extralegale voordelen en voldoende vakantie (minimum 34 dagen, voor iedereen met een voltijdse job). Dat klinkt bijna als een goed opgestelde vacature, maar het is echt zo, beloofd!

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Het is dus een plek waar jouw “chef” wil dat je je goed in je vel voelt én je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Dat zijn geen praatjes om jou te overtuigen. Ik kan natuurlijk enkel voor mezelf spreken, maar na 3 jaar op de hogeschoolbanken leer ik hier elke dag nieuwe dingen. Op het terrein, over de MIVB en in mijn geval over sociale media.

En dat geldt voor elk beroep bij de MIVB. Of je nu buschauffeur, kaderlid, technicus of sociale mediafreak bent, er is overal de mogelijkheid om bij te scholen of door te groeien. Zolang je maar gemotiveerd bent.

Bij de MIVB loopt het vol gepassioneerde medewerkers die begonnen als bestuurder, maar doorgroeiden naar andere functies. Kijk hieronder in de video meer eens naar het verhaal van Mourad. Hij begon als trambestuurder en is vandaag manager van al onze veiligheids- en stationsmedewerkers.

Dus… Tot binnenkort collega? Al onze vacatures vind je hier!

Gerelateerde artikelen
Deel

Suivez-nous